MENIU

Reacția lui Nelu Tătaru, după ce Gabriela Firea i-a făcut plângere penală: ”Ar putea să facă astfel de testări”

Ministrul Sănătății - Nelu Tătaru a avut prima reacție după ce primarul general Gabriela Firea a anunțat că a depus plângere penală pe umele său pentru abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor.

”DSP a spus că nu întrunesc condițiile. A făcut o evaluare. Orice testare este un act medical care trebui îndeplinit în anumite condiții. Nu am emis niciun ordin de ministru. Doamna Firea ar putea să facă astfel de testări în colaborare cu un spital din subordine. Poate să facă prin spitalele pe care le are, dar cu respectarea condițiilor. Nu am stat de vorbă cu doamna Firea”, a spus Nelu Tătaru, marți seara, la un post TV.

Reacția sa vine după ce primarul general a anunțat plângerea penală împotriva ministrului.

”S-a depus plângere la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2 împotriva ministrului Nelu Tătaru și a DSP București pentru abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor. Ca și când noi am fi dorit să organizăm un laborator de analize permanent, nu doar ocazional. Am încercat să avem un dialog cu ei, am trimis adrese, pentru că aș fi vrut să primi un răspuns. Nu am primit nimic”, a spus Gabriela Firea la un post TV, luni seara.

Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a blocat testarea de tip anticorpi începută de Primăria Capitalei, prin ASSMB, la Arena Naţională, acesta fiind motivul plângerii.

Primăria Capitalei începuse testarea pentru studiul ştiinţific care urma să arate gradul de contaminare a populaţiei din Capitală, circulaţia virusului şi procentul de imunizare pe cale naturală a bucureştenilor.

Testarea începută în București pe Arena Națională a fost blocată de Direcția de Sănătate Publică pentru lipsa unui aviz. O echipă DSP a ajuns la locul acțiunii și le-a comunicat celor de la primărie că nu mai pot fi făcute teste fără avizul DSP, pentru ca acest spațiu să poată funcționa ca laborator.

Mai multe articole despre:
nelu tataru coronavirus