MENIU

Reacţia lui Cristian Tudor Popescu după discusul lui Iohannis cu ocazia a 100 de zile de mandat

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la digi24 bilanţul celor 100 de zile de mandat, prezentat într-o conferință de presă de preşedintele Klaus Iohannis.

"Klaus Iohannis a înţeles un lucru esenţial în ceea ce privește comportamentul unui preşedinte, lucru pe care predecesorul său l-a înţeles poate cel mai putin, și anume că preşedintele reprezintă în primul rând o rezervă de încredere a statului şi a naţiunii. Un preşedinte nu trebuie să se amestece în tot felul încăierări politice, nu trebuie una-două să-și facă auzit cuvântul", a spus jurnalistul.

În opinia sa, Traian Băsescu "încearcă să pară un soi de al doilea preşedinte al României, dacă nu chiar primul. Dă sfaturi, trasează directive, are viziuni. Iohannis i-a răspuns extrem de corect, de logic şi de sec. Problemele politice ale unor candidaţi, cum e Teodorovici (noul ministru de Finanțe, n.r), e răspunzător pentru ele premierul, nu preşedintele. Preşedintele trebuie să aibă alte criterii în ceea ce privește aprobarea numirii unui ministru. Ponta va răspunde pentru Teodorovici și pentru ce a făcut acesta în Parlament".

El a amintit că actualul președinte, "în ultima zi dinainte de alegeri, în campanie, a mizat pe această stopare a obstrucționării justiției prin Parlament și a dorit să obțină din partea Parlamentului colaborare pentru încheierea acestei perioade ruşinoase din istoria României, în care Parlamentul s-a substituit justiției".

Mai multe articole despre:
Cristian Tudor Popescu Klaus Iohannis