MENIU

Războiul din Ucraina. Cum poate fi învinsă RUSIA - Cele 3 scenarii pentru alungarea armatei lui Putin

Războiul din Ucraina. Cum poate fi învinsă RUSIA - Cele 3 scenarii pentru alungarea armatei lui Vladimir Putin

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a prezentat cele trei scenarii posibile pentru încheierea războiului cu Rusia. Unul din ele presupune chiar prăbușirea Federației Ruse.

Există trei scenarii posibile pentru sfârșitul războiului cu Rusia, iar Ucraina nu va putea concura cu invadatorii pe principiul „mașină de tocat carne pentru mașină de tocat carne”, folosit acum de ruși, a avertizat ministrul ucrainean al apărării - Oleksii Reznikov.

Scenariul 1 pentru finalizarea războiului din Ucraina

„Primul scenariu ar fi aproximativ același ca și <<bunăvoința>> arătată de ruși când s-au retras din regiunile Kiev, Cernihiv, Sumî și Insula Șerpilor”, a afirmat sarcastic ministrul ucrainean al apărării - Oleksii Reznikov.

Scenariul prevede ca Ucraina să ajungă la granițele avute până pe 24 februarie, iar apoi negocierile privind statutul regiunilor ocupate Donbass și Crimeea vor începe probabil cu asistența partenerilor internaționali.

„Cred că scenariul va cuprinde un lanț de evenimente. În primul rând, vom prelua poziția de dinainte de 24 februarie, apoi vor avea loc câteva discuții despre statutul Donețkului, Luganskului și Crimeei ocupate anterior, dar la masă cu partenerii noștri puternici”, a explicat Reznikov.

„Cu siguranță nu va exista „Minsk III” și nu vor exista acorduri de capitulare. Nimeni nu va negocia cu pistolul la cap”, a adăugat ministrul ucrainean.

Ministrul ucrainean al apărării, Alexei Reznikov, a prezentat vineri, în ziua 135 de la invadarea Ucrainei, trei scenarii pentru finalul războiului din Ucraina, în cadrul conferinței Forbes „Construim împreună”, potrivit Unian.net.

Scenariul 2 pentru finalizarea războiului din Ucraina

„Al doilea scenariu presupune că vom distruge treptat forțele armate ale Federației Ruse, pentru că acesta este de fapt un război de uzură. Ei au mai mulți oameni, teritoriu, tancuri, avioane etc., dar nu totul este modern. Totul este vechi și în prezent ei, rușii, merg pe principiul unei mașini de tocat carne în Ucraina”, a declarat ministrul ucrainean al apărării.

„Nu putem combate loviturile rușilor pe principiul maşină de tocat carne pentru tocat carne. Mai mult, partenerii noștri nu ne-ar putea sprijini în astfel de circumstanțe", a precizat Oleksii Reznikov.

Ministrul apărării Reznikov admite însă că cel de-al doilea scenariu înseamnă o victorie ce nu ar fi atât de rapidă.

„Până la sfârșitul acestui an, poate chiar la începutul anului viitor”, a anunțat ministrul ucrainean Reznikov, potrivit Unian.net.

Scenariul 3 pentru finalizarea războiului din Ucraina

„Al treilea scenariu este mai dramatic pentru Federația Rusă. Înseamnă prăbușirea Federației Ruse, este un marș al suveranităților în mai multe direcții diferite: Tatarstan, Bașchiria, în Est etc”, a anunțat Reznikov, enumerând câteva din cele 85 de unități administrative din Rusia - republici ce au drepturi federale egale în Parlamentul rus.

„Acesta este cel mai lung scenariu, dar cu siguranță îl vom vedea în timpul vieții noastre”, a adăugat ministrul ucrainean. 

Potrivit șefului Ministerului Apărării, pentru a avea garanții de securitate, Ucraina ar trebui să urmeze principiul creării de noi alianțe de apărare.

„Vedem că, datorită Brexit-ului, Regatul Unit nu este legat de pozițiile diferitelor state membre ale UE. Avem relații fantastice cu țările baltice, aplaud relațiile noastre cu Polonia, până de curând ni s-a spus că participarea Ucrainei la proiectul Trimorie este imposibilă, acum a devenit realitate”, a mai spus Reznikov.