Razboi deschis între Raed Arafat şi Tolontan
Raed Arafat ripostează la un articol dur postat de Cătălin Tolontan la adresa ISU.
"M-am asteptat ca inainte de a scrie ceva mentionand numele meu si al Fundatiei pentru SMURD in mod negativ, domnul Tolontan sa ma contacteze si sa clarifice lucrurile din articolul dansului", a scris Raed Arafat pe pagina sa de Facebook în această dimineaţă.
Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii îi trimite jurnalistului un drept la replică, însoţit de precizări după ce Tolontan a publicat un articol dur cu titlul #Colectiv Drapelul ţesut cu fir de ŞPAGĂ. Lista firmelor care au dat bani pompierilor. De ce tace Arafat?
"Eu nu am tacut si nu am tolerat ce se intampla la ISU Bucuresti. Problemele erau destul de grave, mai ales din punctul de vedere al interventiei la unele tipuri de risc, iar rezultatul a fost eficientizarea ISU Buc. si schimbarea conducerii si punerea la dispozitia inspectorului general al IGSU a sefului ISU Bucuresti. Aceasta in nici un caz nu a fost o promovare iar fuctia de la ISU Bucuresti era de o vizibilitate si de o importanta mult mai mare decat cea care a alocat-o inspectorul general domnului fost inspector sef la IGSU cu caracter temporar. Pana si D-l Tolontan recunoaste ca dupa schimbarea conducerii, incepand cu 2015, lucrurile stau altfel la ISU Buc-IF", scrie Arafat pe Facebook.
Seful SMURD este de acord ca solicitarea de sponsorizari de la firme si agenti economici pe care ii controleaza ISU Bucuresti "este un conflict de interese foarte serios si este de natura de a afecta corectitudinea si echidistanta celor care efectueaza controalele si inspectia la diferite firme".
"Sunt si alte aspecte care trebuiesc clarificate din articolul domnului tolontan cum ar fi cel al programului de lucru care face pe multi sa se planga insa cand il analizam, si adaugam la el si zilele libere si platile de sambata si duminica ...etc., vedem ca respecta regula Europeana. De fapt cei care s-au suparat cel mai mult erau cei pentru care activitatea de pompier era a-doua meserie venind o zi si avand trei libere. Acum se lucreaza 24 cu 48 pastrand 5 - 8 perioade de cate 5 zile lbere pe langa concediu. La Paris Pompierii Militari au 120 de ture de 24 ore / an iar in Romania suntem la 94-98 de ture. Intaintea schimbarii eram la 71-74 de ture pe an ce genera o deficienta mare de personal in cadrul turelor. Specialistii in resurse umane au analizat bine acest program de lucru si considera ca acesta respecta toate regulile codului muncii care prevede exceptii clare pentru structurile militare si cele de urgenta", mai spune secretarul de stat.