MENIU

Rata de vaccinare anti-Covid la nivel național se apropie de 25%. Ce județ conduce în top - anunțul lui Valeriu Gheorghiță

Date despre rata de imunizare din țara noastră

Aproape 25% din populația eligibilă din România s-a vaccinat împotriva noului coronavirus, a anunțat, joi, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă. Medicul militar a subliniat că este important să crească numărul cabinetelor de medicină de familie în care se poate imuniza populația.

Cea mai mare rată de acoperire vaccinală se înregistrează în Bucureşti - aproape 45% din populaţia eligibilă - şi Cluj - cu peste 41%.

”Este important să creştem numărul de cabinete de medicină de familie în care se vaccinează. Sunt, în momentul de faţă, peste 2.360 de cabinete de medicină de familie care au activitate de vaccinare, cele mai mult primind vaccin de la compania Johnson & Johnson şi s-au administrat până la acest moment peste 167.000 de doze de vaccin în cabinetele de medicină de familie. (...) Municipiul Bucureşti are cea mai mare rată de acoperire vaccinală. Ne apropiem de 45% din populaţia eligibilă, urmat de Cluj, cu peste 41% rată de acoperire vaccinală din populaţia eligibilă şi vorbim de o rată de acoperire vaccinală la nivel naţional de aproape 25% din populaţia eligibilă”, a anunțat Gheorghiţă la conferinţa online ”Pandemia COVID-19: Vaccinuri. Vaccinare”, organizată de Academia de Ştiinţe Medicale.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a transmis că, până la apariția unui tratament ”care să își facă efectul”, vaccinarea reprezintă soluţia ”la îndemână”. 

”Virusul va rămâne cu noi. Vaccinarea este soluţia la îndeamnă până la o eventuală apariţie a unui tratament care să îşi facă într-un fel sau altul efectul. (...) Vaccinarea cu AstraZeneca, din cauza unor percepţii care au evoluat negativ, a ajuns să scadă. (...) Raportarea la corpul medical este principalul element la care trebuie să ne gândim în perioada următoare. (...) Dacă vorbim de auditoriu, în România ştim că a fost întotdeauna o oarecare percepţie mai slabă faţă de media europeană cu privire la vaccinare. Avem câteva zone unde vaccinarea nu era la cotele cele mai ridicate. Vorbim de etapele pre-Covid. (...) Faptul că a fost o acţiune şi o campanie de vaccinare sprijinită de toate autorităţile şi de mediul privat în egală măsură şi-a spus cuvântul”, a spus medicul, potrivit Agerpres.