MENIU

Răsturnare de situație în cazul atentatelor de la Paris. "Au fost lăsați să facă ce vor"

<p>Atentate Paris</p>

Atentatele din Paris puteau fi dejucate, însă lipsa de personal din structurile antitero belgiene a făcut ca o serie de informații-cheie să nu fie utilizate. Poliția belgiană a ratat 13 ocazii de a-i aresta pe viitori autori ai atacurilor.

Poliţia belgiană a ratat 13 ocazii de a-i prinde pe autorii masacrului de la Paris, arată un raport intern al forţelor de ordine. Mai precis, serviciile de poliție au comis erori și nu au sesizat că îi pot demasca pe cei care pe 13 noiembrie au ucis peste 130 de oameni în capitala Franței, relatează RTL.

Raportul conține datele pe care serviciile de poliție belgiene le cunoșteau despre autorii lor și a scos la iveală că datele telefonice deținute de poliție din februarie 2015 demonstrează faptul că Salah Abdeslam, autorul moral al atentatelor de la Paris, avusese contacte cu persoane suspectate de terorism. Aceste informații nu au fost însă utilizate din lipsă de personal.

Din totalul de 13 şanse ratate de poliţia belgiană pentru a prinde o parte dintre atacatorii de la Paris, în şase dintre cazuri a fost vorba de lipsă de personal.

În martie anul trecut, Spania întrebase serviciile belgiene despre o călătorie a lui Brahim Abdeslam, care s-a detonat într-o cafenea din Paris, dar răspunsul belgian nu i-a parvenit decât după atentate.

Mai multe articole despre:
atentate Paris