MENIU

Arafat, despre primele teste rapide: ”Am reușit să cumpărăm primele 40 de mii de teste pe bază de antigen” - Vor fi folosite la cazurile simptomatice

Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că România a achiziționat 40 de mii de teste rapide pe bază de antigen, care vor fi distribuite săptămâna viitoare la unitățile de primiri urgențe. Alte trei milioane de teste rapide pe bază de antigen vor fi achiziționate în perioada următoare.

”Am ajuns de la câteva mii de teste pe zi, la 40 – 50 de mii de teste, dar nu se fac atâtea. Am reușit să cumpărăm primele 40 de mii de teste rapide pe bază de antigen. Aceste se vor transmite în cursul săptămânii la unitățile de primiri urgențe, dar vor fi folosite la cazurile simptomatice. Al doilea pas a fost OUG prin care vom cumpăra 3 milioane de teste rapide pe bază de antigen. Asta va grăbi depistarea pozitivilor, carantiarea și izolarea.

Testele cu antigen nu erau recunoscute în iulie, acum sunt recunoscute. O să se achiziționeze trei milioane de teste rapide, depistarea cazurilor va fi mai rapidă. Sunt colegi care spun că trebuie să continuăm tot cu testele PCR. Dacă se va dovedi că diferența între teste rapide și PCR nu e mare, se vor folosi teste rapide. Se discută la Ministerul Transporturilor să se reducă timpii de așteptare la Metrou, dar cu prețul de a mări puțin timpul de așteptare când nu este foarte aglomerat”, a declarat Raed Arafat, duminică seara, la un post TV.

Mai multe articole despre:
raed arafat