MENIU

"Legile puterii". Raed Arafat: Cum se poartă CORECT masca medicală

Raed Arafat: Cum se poartă CORECT masca medicală

Cele mai bune măști pe care le putem folosi după 15 mai, atunci când purtarea lor devine obligatorie în spații închise și în transportul în comun, sunt cele chirurgicale.

Șeful DSU, Raed Arafat, ne-a arătat, într-o intervenție la Realitatea Plus, exact cum trebuie să purtăm măștile și cum să avem grijă de ele. 

"Masca chirugicala are si un metal sus, la nivelul nasului. Pe asta o folosim si in spitale, se poarta cu partea metalica pe nas, partea de jos si dupa care elasticul pe ureche. Dupa ce am folsit-o, se scoate numai prin elasticul ei si se lasa undeva unde e sigur. Vreau sa mai arat un lucru, partea metalica, asta se trage in jurul nasului, ca sa aiba conturul in jurul lui. O masca poate fi purtata, de regula, 4 ore. Daca e umeda, trebuie schimbata. Mai exista alte solutii de masti nemedicale, artizanale, din material care au dublu sau triplu strat. Si asta ajuta. Dar daca este masca pe care cineva vrea sa o tina si sa o foloseasca mai mult timp, trebuie spalata, calcata", a spus Raed Arafat, marți seara, la Realitatea PLUS, în emisiunea "Legile puterii".

Mai multe articole despre:
raed arafat masca medicala