MENIU

Radu Țincu, medic ATI Floreasca: "Secțiile ATI sunt la limită". Unde RISCĂM să se ajungă

Radu Țincu, medic primar ATI Floreasca

Creșterea presiunii asupra secțiilor de Terapie intensivă de la nivelul țării este confirmată și de medicul ATI Floreasca, Radu Țincu. Acesta a declarat, astăzi, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, că, în prezent, aceste secții se află "la limită" din cauza numărului în continuă creștere de bolnavi în stare gravă, care necesită îngrijiri medicale de specialitate. 

"Pandemia de coronavirus evoluează în valuri. Măsurile de relaxare sunt însoțite de o creștere a numărului de cazuri. Când nu respectăm regulile cu strictețe, apar și astfel de situații. Singurul lucru care în tot acest an de zile a ținut pandemia sub control au fost legat de măsurile restrictive", a afirmat Radu Țincu.

Mai mult, spune medicul, în prezent, secțiile de ATI sunt la limită. "Sunt deja pacienți care așteaptă o zi sau două pentru un pat liber", a arătat acesta.

Supraaglomerarea secțiilor ATI cu pacienți cu forme grave de coronavirus a fost confirmată, în urmă cu doar o zi, și de Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală. Medicul spunea, într-o declarație la un post TV, că în cadrul unității pe care o conduce nu se mai găsește niciun loc liber la ATI, și asta după ce în ultimele trei zile s-a înregistrat o creștere bruscă a pacienților diagnosticați cu COVID-19.

În context, Beatrice Mahler a tras un semnal de alarmă, spunând că situația se va înrăutăți în perioada următoare, pe fondul celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus.

"Va fi mai rău, evoluția este extrem de brutală, numărul de cazuri este mare, lumea a obosit, într-adevăr, parcă nu înțeleg că e din nou ceva extrem de grav și serios ce vedem în spital”, a afirmat Mahler.