MENIU

Putin: Am transformat Crimeea într-o fortăreață. Rusia, pregătită să apeleze la arme nucleare

Vladimir Putin este perfect sănătos, spun oficialii de la Kremlin

Vladimir Putin spune că militarii rusi au transformat Crimeea intr-o fortareata și că Rusia era pregătită să apeleze la arme nucleare. 

Declarațiile au fost făcute înaintea difuzarii filmului documentar "Crimeea. Drumul spre casa" de televiziunea publica rusa Rossia 1 duminica seara, cu ocazia implinirii unui an de la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea la Federatia Rusa.

Apariția lui Putin în documentar nu dezamorsează speculațiile făcute în presă după dispariția sa din spațiul public după 5 martie.

Militarii rusi au transformat Crimeea intr-o fortareata, aparata atat dinspre uscat, cat si dinspre mare, a declarat presedintele rus Vladimir Putin inaintea difuzarii filmului documentar "Crimeea. Drumul spre casa", de televiziunea publica rusa Rossia 1 duminica seara, cu ocazia implinirii unui an de la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea la Federatia Rusa.

Rusia a desfasurat in Crimeea baterii de rachete de coasta, dotate cu rachete antinavale Yakhont / Onyx "Bastion", a recunoscut presedintele rus, adaugand ca aceste sisteme au fost instalate in asa fel incat sa poata fi vazute dinspre mare si de sateliti, pentru a descuraja orice fel de tentativa de atac impotriva peninsulei, potrivit Ziare.com.

Rusia era pregătită să facă uz de capacitățile sale nucleare dacă SUA și aliații ar fi intervenit militar în favoarea Ucrainei, informează și DCNews.ro.

Vladimir Putin a insistat că nu ar fi anexat Crimeea dacă locuitorii acesteia nu și-ar fi dorit să fie parte a Rusiei.

"Știți care a fost avantajul nostru? Faptul că m-am ocupat personal de asta - spune Putin. Și nu pentru că am făcut totul corect, ci pentru ca atunci când ordinele vin de la cel mai înalt oficial al guvernului, este mult mai ușor pentru cei care îndeplinesc ordinele să lucreze".

"Eram pregătiți" să ridicăm nivelul alertei nucleare, a spus liderul de la Kremlin. "Dar am procedat premizând că nu se va ajunge până acolo", a adăugat el.

Mai multe articole despre:
Vladimir Putin