MENIU

PSD ajunge din nou la mâna lui Iohannis? Ce va face președintele

Iohannis si Tudose

PSD ar putea fi pus din nou în situaţia de a-şi demite propriul guvern. Ar fi deja a doua oară, la doar un an de guvernare. Dacă social-democraţii ar decide să-l schimbe pe Mihai Tudose, mingea este însă la preşedintele Klaus Iohannis. Iar şansele ca şeful statului să nominalizeze un al treilea premier de la PSD sunt aproape nule.

Repetarea episodului Sorin Grindeanu ar putea duce la pierderea guvernării de către PSD. Asta pentru că decizia de a nominaliza viitorul premier este la preşedintele Klaus Iohannis. Iar şeful statului a dat deja un avertisment.

"Dacă și acest guvern ar cădea, atunci cu siguranță ar trebui să îmi pun întrebarea la modul extrem de serios dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze", a spus recent președintele Iohannis.

Războiul dintre Liviu Dragnea şi Mihai Tudose ar putea duce PSD pe culmile paradoxului. După ce şi-a dat jos propriul guvern în vară, unii social-democraţi ar dori să-l schimbe acum şi pe Mihai Tudose.

Potrivit unor surse din PSD, premierul vrea să forţeze restructurarea Guvernului şi revocarea lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne. În caz contrar, Mihai Tudose a avertizat că îşi va da demisia.

Procedural, PSD ar ajunge astfel tot la mâna lui Klaus Iohannis. PSD ar trebui să nominalizeze un nou premier, care va trebui acceptat de şeful statului.

 
Mai multe articole despre:
Klaus Iohannis guvernul tudose