MENIU

Prune vs. struguri. Ce fruct să alegi ca să nu te îngrași. Recomandările specialiștilor în nutriție

Prune vs. struguri. Ce fruct să alegi ca să nu te îngrași. Recomandările specialiștilor în nutriție

Află ce fruct să alegi ca să nu te îngrași dintre prune și struguri. Ambele sunt gustări sănătoase, nutritive, care au multiple beneficii pentru sănătate. Sunt bogate în vitamine și minerale esențiale care susțin dezvoltarea sănătoasă a pielii, părului și unghiilor.

Pot fi consumate ca gustare, le poți savura în smoothie-uri sau pot fi folosite ca ingrediente pentru diverse preparate, cum ar fi tartele. Consumul de prune și struguri poate contribui la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Ce fruct să alegi ca să nu te îngrași

Prunele și strugurii sunt surse excelente de vitamine C și K și antioxidanți. O prună de mărime medie conține aproximativ 46 de calorii, 0,5 grame de proteine, 0,28 grame de grăsimi și 11,42 grame de carbohidrați.

Vinete marinate cu usturoi, o garnitură de nerefuzat. Rețeta detaliată

Prunele sunt pline de minerale precum potasiu, magneziu și conțin multe fibre, care favorizează digestia și oferă senzație de sațietate. De asemenea, sunt o sursă importantă de fitonutrienți, cum sunt acidul clorogenic și acidul neoclorogenic. Fitonutrienții sunt cunoscuți pentru proprietățile lor antiinflamatorii și anticancerigene.

Strugurii, pe de altă parte, sunt mai săraci în calorii. Asta îi transformă într-o gustare excelentă, dacă ești la dietă. O cească de struguri conține doar 104 calorii, 1,09 grame de proteine, 0,24 grame de grăsimi și 27,33 grame de carbohidrați.

Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă de conservare a fructelor

Strugurii sunt bogați în resveratrol, un antioxidant puternic, care a fost asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv prevenirea bolilor cardiovasculare. De asemenea, sunt o sursă excelentă de mangan, vitamina K și vitaminele B6 și B1.

Acum știi ce fruct să alegi ca să nu te îngrași. Strugurii sunt utili dacă ești la dietă. Datorită conținutului lor de antioxidanți pot ajuta la reducerea accelerată a grăsimilor, potrivit specialiștilor în nutriție. Strugurii roșii sunt mai eficienți în dietă decât cei albi.  

De ce recomandă specialiștii să consumi cafea în timpul verii. Care sunt beneficiile sale în sezonul cald

Consumul de struguri și prune susține sănătatea pielii

Atât strugurii, cât și prunele sunt modalități naturale care te pot ajuta să îți menții pielea sănătoasă și strălucitoare. Prunele sunt bogate în polifenoli, care ajută la protejarea pielii de daunele cauzate de radiațiile UV și de poluanții de mediu.

Citește continuarea aici

Rolul tămăduitor al nucilor verzi. Din cele mai vechi timpuri sunt folosite pentru beneficiile uimitoare

Mai multe articole despre:
prune struguri dieta