MENIU

Protestele fermierilor şi transportatorilor - Ministrul Agriculturii i-a chemat și pe „instigatori” la negocieri / Se va opri revolta?

Protestele fermierilor şi transportatorilor - Ministrul Agriculturii i-a chemat și pe „instigatori” la negocieri / Se va opri revolta?

Sunt discuții cruciale în derulare cu fermierii și transportatorii. Ministrul Agriculturii - Florin Barbu i-a chemat, de data aceasta, și pe instigatori la negocieri. Și, în premieră, confruntarea este în direct. 

Zi crucială pentru miile de protestatari din toată țara. Fermierii care au fost numiți instigatori au ajuns la Ministerul Agriculturii, acolo unde au fost convocați de Florin Barbu. La începutul discuțiilor ministrul și-a schimbat discursul și a spus că de fapt fermierii rămân tot fermieri. 

„Poate că din context a reieșit că eu am făcut fermierii români instigatori. Dacă lucrul acesta a ieșit din context sau eu am făcut o afirmație care să ateste acest lucru, vreau să cer scuze, dacă eu am spus acest lucru, în fața dumneavoastră. Fermierii rămân fermieri. Ceilalți, care sunt în zona de Afumați, puteți să ne spuneți și dumneavoastră ce persoane sunt acolo ca să afle toată lumea. Din punctul meu de vedere, și vă spun încă o dată, fermierii rămân fermieri și fermierii nu sunt instigatori”, a declarat Florin Barbu.

„Acum discutăm pe procesul-verbal pe care l-am încheiat sâmbătă. Aș vrea să luați cuvântul și să ne spuneți dacă anumite probleme, pe care dumneavoastră le-ați primit în ultimele zile probabil de la fermieri sau procesatori, sau alții care activează în agricultură, au mai fost și alte revendicări, ca să știu să mi le notez și, bineînțeles, dacă aceste solicitări și aceste revendicări, așa cum am spus întotdeauna și cum mi-am asumat împreună cu colegii mei de la Ministerul Agriculturii, sigur le vom rezolva”, a mai spus ministrul.

Revolta fermierilor și a transportatorilor a ajuns în cea de-a 9-a zi. La Afumați, lângă București, este și astăzi punctul zero al manifestației. Oamenii sunt indignați și promit că vor rămâne în stradă până când vor primi rezolvări clare la problemele pe care le au.

Și la Constanța protestatarii și-au dat întâlnire pe Șoseaua de Centură au pornit către porțile 7 și 9 ale Portului Constanța.

Între timp, Serviciul de frontieră din Ucraina a anunțat că transportatorii și fermierii români vor bloca astăzi un al treilea punct de la granița cu Ucraina. Blocajul nu va afecta circulația mașinilor și autocarelor. 

Transportatorii blochează al treilea punct de trecere a frontierei spre Ucraina

Mai multe articole despre:
protest transportatori fermieri negocieri