MENIU

Protestatarii care au aruncat ”sânge” la Ministerul Justiției s-au ales cu dosar

<p>Protest la Ministerul Justiției</p>
<p>Protest la Ministerul Justiției</p>
<p>Protest la Ministerul Justiției</p>
<p>Protest la Ministerul Justiției</p>
<p>Doi protestatari au fost ridicați de polițiști</p>
<p>Doi protestatari au fost ridicați de polițiști</p>

Protestatarii care au aruncat cu vopsea roșie și au împrăștiat cuțite și poze cu Tudorel Toader pe scările Ministerului Justiției, o trimitere la efectele recursului compensatoriu, vor fi cercetaţi pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

"A fost efectuată cercetarea la fața locului și au fost ridicate imagini surprinse de camerele de supraveghere. Au fost audiați martori, precum și persoanele implicate. Urmează a fi sesizată unitatea de parchet competentă material și teritorial”, se spune în comunicatul Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București.

.Un protest rapid a avut loc luni în fața Ministerului Justiției, cu referire la efectele Legii recursului compensatoriu. Protestatarii au aruncat cu vopsea roșie pe scările ministerului, unde au împrăștiat și câteva poze ale ministrului Justiției, Tudorel Toader, alături de mai multe cuțite.


”Ministerul Justitiei, pătat de sange”, este mesajul unuia dintre protestatarii de serviciu din Piața Victoriei, Sandu Matei, care a difuzat LIVE pe Facebook filmul protestului.  

Doi protestatari au fost ridicați de poliție.

Protestul de la Ministerul Justiției vine după valul de indignare publică generat de crima de la Mediaș.

Potrivit ultimelor informații, toţi cei trei atacatori de la Mediaş fuseseră eliberaţi recent din închisoare pe baza recursului compensatoriu.

Nu sunt singurii infractori violenţi care au ieşit din puşcării.

Mii de deţinuţi au scăpat din 2017 până în prezent datorită legii care le oferă compensaţii pentru condiţiile precare din închisori

EFECTELE RECURSULUI COMPENSATORIU

19 octombrie 2017 - 23 noiembrie 2018

persoane eliberate - 13.267

persoane eliberate la termen - 2.387

eliberare condiționată și regim compensatoriu - 10.880

s-au întors în penitenciar - 649 de persoane

Mai multe articole despre:
recursul compensatoriu