MENIU

Ion Rădoi a fost plasat sub control judiciar! Protest la DNA: Sindicaliștii au venit să-l susțină pe liderul de sindicat

Protest al sindicaliștilor la DNA / Inquam Photos - Ilona Andrei
Protest al sindicaliștilor la DNA / Inquam Photos - Ilona Andrei
Protest al sindicaliștilor la DNA / Inquam Photos - Ilona Andrei

A fost protest la DNA: Sindicaliștii au venit să-l susțină pe Ion Rădoi, audiat de procurori după perchezițiile mascaților care au descins la sediul sindicatului de la metrou, dar și la locuința liderului sindical. La finalul audierilor, Ion Rădoi a fost plasat sub control judiciar.

Ion Rădoi a dat stat ore bune la DNA, de unde a ieșit în jurul orei 23.00. Aproximativ 40 de sindicaliști de la metrou au venit să-și suțină șeful și au strigat în cor „unitate”. Protestatarii s-au îmbrâncit cu jurnaliștii.

La ieşire, el a fost flancat de un cordon de jandarmi şi de mai mulţi susţinători până la maşina care îl aştepta în faţa instituţiei.

Rădoi nu a dat nicio declarație în fața procurorului, el s-a prevalat de dreptul la tăcere. Va contesta măsura controlului judiciar, potrivit surselor Realitatea PLUS.

Acuzațiile sunt de șantaj și folosirea influenței de lider sindical. Este pusă sub acuzare și partenera sa. În cadrul controlului judiciar, Rădoi nu mai are voie să exercite funcția de lider de sindicat și să ia legătura cu o parte din membri, cei care au calitate în dosar.

Șantajul se referă la situația blocării circulației de la metrou pentru a obliga Metrorex să continue să lase chioșcurile acolo și să poată partenera sa își continue afacerea, sindicatul să încaseze banii.

Liderul de sindicat Ion Rădoi, amenințări către METROREX: „Eu din sediul ăsta nu ies decât dacă îmi dau foc, dacă mă omoară”

Procurorii anticorupție au efectuat, miercuri, 16 percheziții, printre care una la sediul Sindicatului Liber din Metrou, aflat la stația de metrou Unirii, dar și la reședința președintelui, Ion Rădoi, unul dintre cei mai bogați sindicaliști din România, fost parlamentar PSD.

Potrivit DNA, procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018-2021.

Ion Rădoi, adus la DNA - Ce au găsit procurorii după 16 percheziții, inclusiv la domiciliul șefului sindicaliștilor de la METROREX

Mai multe articole despre:
protest dna procurori ion radoi sindicalisti metrou