MENIU

Protest de amploare la ambulanţă. Salvatorii de vieţi au ieşit în stradă

Protest de amploare la Ambulanţă. Sute de medici, asistente și șoferi de pe salvările din toată țara au ieșit în stradă. Ei sunt nemulțumiți de condițiile grele de muncă, dar și de faptul că de la 1 ianuarie nu vor mai primi sporul de 50% din salariu. 

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de situaţia şi starea parcului de ambulanţe din Serviciile Publice de Ambulanţă. Potrivit acestora, la starea actuală a parcului de ambulanţe, învechit, duce lipsa de continuitate în achiziţia anuală de suplimentare şi înlocuire a ambulanţelor, program demarat în 2007. Achiziţia ultimului lot de 300 de ambulanţe a fost de asemenea întreruptă care evidenţiază şi bâlbâiala şi incapacitatea Ministerului Sănătăţii şi Ministerului de Interne să încheie un contract-cadru pe patru ani în achiziţionarea a 4.000 de ambulanţe pentru serviciile de ambulanţe şi SMURD.  Multe dintre maşini sunt vechi, spun medicii. "Trebuie să asigurăm protecţia pacientului", au declarat participanţii la REALITATEA TV. 

Angajaţii care  participă la protest poartă echipamentul de lucru obligatoriuAmbulanţele care sunt în aşteptare folosesc sisteme acustice şi luminoase timp de 30 de secunde.

La ora 12, acţiunea de protest se va încheia, prin folosirea sistemelor acustice şi luminoase ale ambulanţelor aflate în aşteptare timp de un minut.

Principala nemulţumire a sindicaliştilor e legată de salarizare. Aceştia susţin că veniturile lunare ale personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, se vor diminua de la 1 ianuarie 2018, odată cu aplicarea regulamentului de sporuri.

Pierderea tichetelor de masă va duce şi ea la diminuarea salariilor de la 1 ianuarie 2018. De asemenea, sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de situaţia şi starea parcului de ambulanţe din Serviciile Publice de Ambulanţă. Şi deficitul de personal este o problemă majoră, notează sindicaliştii.

Proteste ca în 2010 

Sindicaliştii ameninţă că până în data de 04 octombrie aşteaptă un răspuns de la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi de la Guvern. În caz contrar, conducerea FNSAR va demara procedurile de strângere de semnături de la toţi membrii de sindicat în vederea organizării de acţiuni sindicale (MITINGURI si PROTESTE sindicale, GREVE de AVERTISMENT, şi chiar GREVĂ GENERALĂ) dacă se impune.

"AMBULANŢA este o familie mare. FNSAR este o forţă sindicală", se mai arată în comunicat.


Mai multe articole despre:
ambulanţă salvari proteste de amploare