MENIU

Protest la Guvern. Ce vor pensionarii militari de la Executivul Cioloş UPDATE

Protest al militarior, în Bucureşti. Traficul este restricţionat în Piaţa Victoriei 

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) și organizațiile partenere din cadrul Consiliului Național al Societății Civile (CNSC) organizează, duminică, un miting de protest în Piața Victoriei, începând cu orele 11,00.

Sute de oameni protestează duminică, în jurul prânzului în faţa Guvernului,în cadrul unui miting organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) și organizațiile partenere.

Potrivit unui comunicat al sindicatului militarilor, revendicările vizează abrogarea art. 40 din OUG nr. 57/2015 ca neconstituțional și aplicarea imediată, prin Ordinul comun, a Legii nr. 223/2015 a pensiilor militare de stat, abrogarea art. 6 din proiectul de Norme pentru aplicarea art. 121 din Legea nr. 223/2015, încetarea discriminării creatorilor militari, prin interpretarea abuzivă și neconstituțională a Legii nr. 8/2006.

Pentru eroii Revoluției, civili și militari, SCMD solicită abrogarea OUG nr. 95/2014, pe care o numește "falsificatoare de istorie" și repunerea imediată în drepturi a beneficiarilor, civili și militari, ai Legii nr. 341/2004, potrivit DC News.

În ceea ce îi privește pe pensionarii civili, sindicaliștii cer inițierea imediată, de către Ministerul Muncii, în cooperare cu Federația Unirea a Pensionarilor din România, a unei noi legi a pensiilor, pornind de la Legea nr. 19/2000, abrogată, cu respectarea procentului de 45% din salariul mediu brut la calculul punctului de pensie, respectarea Deciziei ÎCCJ nr. 19 în Dosarul nr. 18/17 oct. 2011, privind recalcularea pensiilor civile, și departajarea clară, din punct de vedere juridic, a pensiilor de ajutoarele sociale, indemnizații și rente, precum și acordarea prin Hotărâre de Guvern, de Paște, a celei de-a 13-a pensii, promisă pentru Crăciunul 2015 pensionarilor săraci.

Traficul este restricţionat duminică în zona Piaţa Victoriei din Capitală, din cauza mitingului organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate. Mitingul este programat să înceapă de la ora 11:00, protestatarii fiind nemulţumiţi de modul de calcul al pensiilor militare de stat.

Potrivit unui comunicat transmis de Brigada Rutieră a Capitalei, duminică, în Piaţa Victoriei circulaţia rutieră se va desfăşura cu restricţii din cauza unui miting care va avea loc între orele 11- 18.

Astfel că de la ora 8.30, " a fost restricţionat traficul rutier pe şoseaua Kiseleff, între strada Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, iar, la nevoie se va aplica aceeaşi măsură şi de la Arcul de Triumf", a transmis Brigada Rutieră.

De asemenea, "circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Calea Victoriei, respective Bd. Lascăr Catargiu", mai transmit poliţiştii de la rutieră.

Potrivit comunicatului, sensul de circulaţie din Piaţa Victoriei, relaţia str. Buzeşti- N. Titulescu către Calea Victoriei, respectiv către Bd. Lascăr Catargiu se va restricţiona. Restricţia se va menţine până la finalizarea activităţii, conform Mediafax. 

"Pe str. Paris, traficul va fi restricţionat doar către Bd. Aviatorilor iar pe reţeaua Iancu de Hunedoara, traficul va fi restricţionat doar către Bd. Aviatorilor", se mai spune în comunicat.

Poliţiştii oferă rute alternative: Piaţa Presei Libere- bd. Kiseleff- Piaţa Arcul de Triumf- Piaţa Charles de Gaulle- Calea Dorobanţilor- şos. Ştefan cel Mare, de asemenea pentru cei care doresc să ajungă în zona Victoriei pot să aleagă ruta Piaţa Presei Libere- Piaţa Montreal- bd. Mărăşti- bd. Ion Mihalache- Piaţa Victoriei.