MENIU

Propunere-şoc! Tarife cu 50% mai mari pentru călătoriile cu RATB-ul

<p>RATB</p>

În viitorul apropiat, am putea plăti tarife cu aproximativ 50% mai mari pentru călătoriile cu RATB-ul. Mărirea ar asigura posibilitatea achitării către ANAF a datoriei din cauza căreia au fost blocate conturile regiei.

Preţul unei călătorii cu mijloacele de transport în comun ar putea creşte de la 1,3 la 2 lei, iar un abonament general ar putea urca de la 50 la 75 de lei. Solicitarea de majorare a preţurilor este justificată de directorul general al RATB, Vincenţiu Daniel Antonescu, prin faptul că astfel regia ar putea „ieşi din impasul cu ANAF”. Conturile RATB au fost blocate de ANAF din cauza unei datorii de 272 de milioane de lei, care a fost eşalonată pe cinci ani, iar veniturile obţinute din majorarea tarifelor, estimate la 4,2 milioane de lei lunar, ar acoperi exact rata lunară către ANAF. Majorarea tarifelor nu ar fi însă singura măsură. „Am solicitat, de asemenea, acordarea gratuităţii doar pentru pensionarii a căror pensie nu depăşeşte 1.500 lei şi numai în anumite intervale orare. Pensionarii vor circula contra cost în intervalele 8.00-10.00 şi 17.00-19.00, şi gratuit între 10.00 şi 17.00”, a declarat, pentru agerpres.ro, directorul general al RATB, Vincenţiu Daniel Antonescu.

Cornel Pieptea, viceprimarul Capitalei, consideră că este necesar ca solicitarea RATB să fie discutată în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). „Nu este prima oară când RATB solicită o majorare a tarifelor, însă niciuna dintre propunerile înaintate până acum de regia de transport nu a fost supusă dezbaterii şi votului Consiliului General de către primarul Sorin Oprescu, singura persoană abilitată de lege să facă aceste demersuri. Domnul primar Oprescu trebuie să pună această problemă în discuţia Consiliului General dacă nu vrea să trimită şi această regie, RATB, pe drumul pe care a trimis RADET-ul, pentru că există riscul ca, nu peste mult timp această datorie să devină, practic, o «avalanşă»”, a declarat, pentru ziarulring.ro, Cornel Pieptea.

Mai multe articole despre:
RATB autobuz tarife