MENIU

Proprietar de case de amanet, reținut pentru cămătărie și trafic de droguri

Un bărbat din Dâmbovița, proprietar al mai multor case de amanet, a fost reținut pentru cămătărie şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Un afacerist de coșmar a fost săltat de autoritățile din România. Administratorul unor case de amanet din judeţul Dâmboviţa este cercetat de poliţişti într-un dosar care vizează infracţiuni de evaziune fiscală, cămătărie şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Omul dădea bani împrumut și cerea garanţii în imobile, după care îi executa silit pe debitori, inclusiv folosindu-se de acte false.

Bărbatul este cercetat şi într-un dosar de trafic de droguri. În urma unor percheziţii făcute în mai mute judeţe în acest dosar, poliţiştii au găsit peste jumătate de milion de euro, cash, în diverse valute şi peste 80 de autovehicule lăsate gaj de către datornici.

„Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, în perioada 2020 - prezent, administratorul unor case de amanet ar fi oferit bani cu titlu de împrumut mai multor persoane, pretinzând dobânzi şi garantarea cu imobile. Ulterior, ar fi procedat la executarea silită a celor împrumutaţi. În procesul de executare, ar fi fost utilizate mai multe documente falsificate, iar veniturile obţinute nu ar fi fost evidenţiate în contabilitate”, informează, joi, Poliţia judeţeană Dâmboviţa.

Miercuri, în acest dosar, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dâmboviţa au făcut 13 percheziţii domiciliare. Cinci descinderi au avut loc în Dâmboviţa, patru în judeţul Prahova cşi câte două în Bucureşti şi Maramureş.

Mai multe articole despre:
afacerist amanet dambovita afacerist dambovita