MENIU

Propaganda lui Putin încearcă să cosmetizeze DEZASTRUL din Harkov și caută țapi ispășitori

Kremlinul dă semne că pregătește o operațiune de cosmetizare a eșecului militar din regiunea Harkov. Igor Girkin, unul dintre cei mai cunoscuți influenceri ruși în domeniul militar, a lansat scenariul că retragerea haotică din Izium, chiar dacă a presupus pierderi importante, a fost o decizie bună și a evitat un DEZASTRU, dacă trupele ar fi fost încercuite. 

Girkin, cunoscut și sub numele Strelkov, veteran al armatei ruse și fost lider informal al forțelor militare pro-ruse din Donbas, este unul dintre  mai populari comentatori militari, cu peste o jumătate de milioan de urmăritori pe canalul de Telegram.

Potrivit mai multor informații, trupele noastre au abandonat Izium în grabă. Dacă acest lucru este adevărat (confirmat de mai multe surse), atunci:

1). „Bine că este așa" - în condițiile în care chiar de ieri (vineri - N.R.) ultimul drum de acces se afla sub focul direct al inamicului și sub amenințarea interceptării sale directe - a risca o încercuire completă și inevitabila înfrângere ulterioară ar fi fost culmea aventurismului, la limita crimei.

2) O retragere pripită va duce în mod inevitabil la pierderi mari de echipament și dotări și - normal - la pierderi de personal din rândul trupele care se retrag.

3) Toate stocurile (militare) de pe terenul de luptă vor fi abandonate - adică după ce vor părăsi poziția trupele noastre se vor afla în lipsă acută de muniție, combustibil și lubrifianți și tot ce au nevoie și, prin urmare, nu vor putea lupta imediat.

4) În ciuda acestui fapt, retragerea grupării încercuite este o decizie corectă din punct de vedere strategic, în ciuda tuturor pierderilor asociate. Unitățile și formațiunile păstrate - după reorganizare și întărire - vor putea lupta din nou. Dar acest lucru nu înlătură problema celor responsabili pentru încercuire și înfrângere.”