MENIU

Program-pilot pentru vaccinarea anti-Covid în cabinetele medicilor de familie. Ce ser se va folosi și când începe imunizarea

Începe vaccinarea anti-Covid în cabinetele medicilor de familie

Un program-pilot prin care vaccinarea să se poată realiza și în cabinetele medicilor de familie va fi lansat, în premieră națională, la Timișoara, potrivit Realitatea Plus. 

Medicii vor primi câte 100 de doze de vaccin de la Johnson & Johnson pentru a le administra pacienților arondați în cabinetele lor.

Cel mai devreme, proiectul va fi lansat în aprilie. În proiect s-au înscris 50 de medici de familie.

Informații ESENȚIALE despre vaccinul Johnson & Johnson - cum funcționează și ce eficiență are serul administrat într-o singură doză

Pentru fiecare pacient care va fi vaccinat, un medic de familie va primi 60 de lei - 20 de la Ministerul Sănătății și 40 de la un lanț de magazine.
Pentru moment, este vorba despre un proiect-pilot, întrucât nu există un plan clar de finanțare, potrivit Realitatea Plus. 

Gheorghiță: „Vom demara vaccinarea în cabinetele medicilor de familie” - La sfârștiul lui martie, 2 milioane de vaccinați

Recent, autoritățile au anunțat că, cel mai probabil, vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson va ajunge în țara noastră în aprilie, fiind vorba despre aproximativ 10.000 de doze.