MENIU

Program de Rusalii 2024. Când vor fi închise marile magazine și instituțiile care lucrează cu publicul

Bugetarii se bucură de o minivacanță

Ca urmare a minivacanței de Rusalii 2024, marile magazine, mall-urile și instituțiile care lucrează cu publicul vor funcționa după un program modificat, având în vedere că 23 și 24 iunie sunt libere legale.

Cum prima zi de Rusalii cade duminică,

Prima zi de Rusalii, pică în acest an, duminică, 23 iunie, iar magazinele și mall-urile vor funcționa după programul specific unei zile de weekend. Luni, în a doua zi de Rusalii, acestea vor lucra după un program normal.

În schimb, băncile vor fi închise luni, 24 iunie și își vor relua activitatea obișnuită, marți, 25 iunie. Excepție de la regulă fac anumite bănci, care au agențiile în mall-uri. Acelea sunt deschise și duminică, 23 iunie 2024, dar și luni, 24 iunie, după programul de funcționare al mall-ului respectiv.

Programul de lucru al Poştei Române în perioada Sărbătorilor de Rusalii

Luni, 24 iunie 2024 (a doua zi de Rusalii), toate subunităţile poştale din mediul urban şi rural vor fi închise. Începând de marți, 25 iunie, acestea își vor relua programul normal de lucru, a transmis compania.

Și cabinetele medicale vor fi închise luni, 24 iunie, urgențele urmând să fie asigurate de Serviciul UPU-SMURD.

Bugetarii vor mai avea o zi liberă 15 august, când vor sărbători Adormirea Maicii Domnului. Ziua va pica într-o zi de joi, astfel că Guvernul României a decis ca și ziua de vineri, 16 august, să fie liberă pentru bugetari.