MENIU

Profesor ASE: Aceşti mamuți IT trebuie să plătească taxe mai mari

Atenția autorităților fiscale trebuie îndreptată asupra marilor companii de IT care, deși generează mult cash, plătesc impozite puține, a declarat vineri Adrian Mitroi, profesor la Academia de Studii Economice.

Profesorul de la ASE a precizat că marile firme de IT plătesc cele mai puține impozite "deși noi toți stăm toată ziua cu mâinile pe taste":

"În schimb, taxele lor sunt plătite în niște paradisuri fiscale care sunt foarte bine administrate și nu e nimic ilegal acolo în schimb plătesc extrem de puțin. Acolo ar trebui focusul și atenția. Eu m-aș focusa pe ce fac acești mamuți tehnologici și care prin abilitățile cu care generează foarte mult cash pot să cumpere expertiză de optimizare și arbitrajare fiscală. Stau la soare în niște paradisuri fiscale conturile lor de impozit în loc să stea în domiciliu, unde fac acești bani", a explicat Adrian Mitroi.

Potrivit specialistului în economie, politicienii europeni şi americani trebui să ia taurul de coarne și să înțeleagă faptul că mamuţii tehnologici trebuiesc impozitați acolo unde fac businessul.

Mai multe articole despre:
null