MENIU

Procurorii DNA cer 14 ani închisoare pentru Puiu Popoviciu

<p>Puiu Popoviciu</p>

Un procuror anticorupție a solicitat, luni, la Curtea de Apel București, condamnarea la 14 ani închisoare a omului de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată și continuată, precum și pentru dare de mită.

Luni, Curtea de Apel București a judecat ultimul termen în dosarul în care Puiu Popoviciu este acuzat de fapte de corupție în legătură cu asocierea firmei sale, SC Băneasa Investments SA, cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) București, pentru un teren de 224 hectare.

Procurorul de ședință a arătat că terenul a fost subevaluat la prețul de 1 dolar/mp, în vreme ce valoarea lui reală se ridica la 150 de euro, iar acest teren nu ar fi trebuit să facă obiectul contractului de asociere, deoarece se afla în proprietate publică.

Reprezentantul DNA a declarat că pe acel teren au fost construite importante sedii de firme, prin introducerea în mod nelegal a unor clauze, deși înțelegerea inițială prevederea creșterea de animale și pomicultură, până la expirarea contractului de asociere în participațiune.

"Acceptarea cotei de 40 la sută pentru USAMV s-a făcut în mod nelegal. Rectorul Ioan Niculae Alecu a prezentat date false Senatului universității. Spre încântarea lor, le-a spus că au doar de câștigat, că vor crește salariile, că vor fi construite garsoniere pentru profesori și doctoranzi. La solicitarea rectorului, Gabriel Popoviciu i-a promis că va obține titlul de proprietate pentru Ferma Băneasa. Urmare a activităților infracționale, USAMV nu a avut niciun beneficiu, singurul beneficiar a fost Băneasa Investment. Statul roman a pierdut dreptul de proprietate, iar USAMV a pierdut dreptul de administrare", a spus procurorul în sala de judecată.

Mai multe articole despre:
DNA închisoare Puiu Popovici