MENIU

Primul străin care a murit ca urmare a tragediei Colectiv: italianca Tullia Ciotola

Smurd

Prima victimă dintre cetăţenii străini răniţi în incendiul de la Colectiv este o tânără din Italia, a anunţat Raed Arafat în cadrul unei conferinţe de presă.

Două persoane transportate la spitalul din Rotterdam au murit la sosirea pe aeroportul olandez: unul dintre pacienţi era cetăţean italian.

Tullia Ciotola avea 20 de ani şi venise la Bucureşti cu o bursă Erasmus. Originară din Napoli, tânăra s-a numărat printre răniţii internaţi la Spitalul SRI.

Tullia Ciotola este una dintre persoanele care a ieşit pe propriile picioare din clubul Colectiv, dar a devenit repede inconştientă în urma intoxicării cu fum şi din cauza arsurilor suferit pe 50 la sută din suprafaţa corpului. Părinţii tinerei au ajuns marţi în România.

Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă de la Palatul Victoriei că 6 persoane dintre răniţii de la Colectiv au decedat în cursul zilei de sâmbătă şi alte 48 de persoane sunt în stare critică.

Şase persoane au murit în această dimineaţă, în urma tragediei din Club Colectiv. Numărul persoanelor decedate a ajuns la 38. Premierul interimar: doi pacienţi au murit la aterizare.

UPDATE. O persoană de 30 de ani a murit la Spitalul Universitar din cauza inhalării de substanţe.

Două persoane au decedat la Spitalul de Arşi. Directorul medical al Spitalului de Arși, Cristian Nițescu, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES că unul dintre pacienți a decedat la ora 3,50, iar celălalt la 7,35.


Victima nr.33. Povestea tragică a tânărului care şi-a pierdut şi iubita în incendiul Colectiv

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a spus că cele două persoane erau internate la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, precizând că nu poate da, la acest moment, mai multe informaţii.

Managerul Spitalului de Arşi, Mihai Marinescu, a declarat că la ora 10.30 va fi o conferinţă de presă, după ce reprezentanţii spitalului vor sta de vorbă cu aparţinătorii, notează Mediafax.ro.

În continuare peste 109 de victime ale incendiului de la Colectiv se luptă în spitalele româneşti să supravieţuiască. Mai mult de jumătate dintre răniţi sunt în stare critică şi gravă.

16 răniţi au fost transportaţi în Belgia şi Olanda

Opt răniţi în incendiul de la clubul Colectiv au fost transferaţi azi-noapte, cu o aeronavă militară, în spitale din Olanda. Alţi opt vor fi trataţi la Spitalul Militar de la Bruxelles. Iar numărul celor transferaţi în străinătate ar putea creşte. Dacă până acum autorităţile s-au lăudat că au tot ce le trebuie pentru a îngriji pacienţii, pe zi ce trece devine tot mai clar că sistemul medical românesc este depăşit de această situaţie.

Misiunile de transfer vor continua şi în zilele următoare în spitale din Austria şi Germania, a anunţat Raed Arafat.

Mai multe articole despre:
colectiv incendiu colectiv