MENIU

Primarul din Suceava, despre situația Spitalului Județean: Am comandat echipamente de protecție, dar nu au ajuns

Ion Lungu, primarul din Suceava a declarat, miercuri, la Realitatea PLUS că s-au comandat echipamente de protecție pentru cadrele medicale ale Spitalului Județean, dar  nu au ajuns încă. 

Ion Lungu, primarul din Suceava a declarat, miercuri, la Realitatea PLUS că s-au comandat echipamente de protecție pentru cadrele medicale ale Spitalului Județean, dar nu au ajuns încă.  Edilul nu a oferit o explicație despre situația în care se află spitalul, precizând că acesta se află în subordinea Consiliului Județean, dar și că el este în prezent autoizolat, din cauza unui caz depistat în primărie, o femeie internată la secția de boli infecțioase.

”Spitalul Județean nu este în subordinea Primăriei, nu avem nicio legătură cu Spitalul Județean. Este în subordinea Consiliului Județean (...) Suntem în contact cu Ambasa Chinei. Ne-a recomandat mai multe firme cu care suntem în tratative. Avem o problemă: avem bani publici și ne impun să dăm banii în avans. Vreau să găsim o soluție. Vreau să trimitem un avion special din România, suntem contra cronometru (...) Echipamentele vor ajunge. Noi am comandat în primă fază cinci mii de combinezoane, 20 de aparate de ventilație pentru terapie intensivă, mănuși, testere (...) Avem un singur caz în Primărie, de aceea și eu mă aflu în izolare la domiciliu. Nu avem până în prezent decât această doamnă care este internată la Secția de Boli Infecțioase”, a explicat Ion Lungu într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS.

Edilul a mai precizat că ieri (marți, 24 martie-n.red) ar fi trebuit să ajungă echipamentele de protecție.

”Eu îmi doream să ajungă ieri, din păcate. Acolo în China e o bătălie acerbă, de la o oră la alta se schimbă stocurile, prețurile” a afirmat Ion Lungu.

Declarația primarului are loc în contextul în care 70 de cadre medicale din 120 testate sunt infectate cu Covid 19 la Spitalul județean Suceava, unul dintre cele mai moderne din țară. 

Ministerul Sănătății a decis închiderea Spitalului Județean din Suceava începând de astăzi (miercuri), iar pacienții vor fi transferați la alte unități medicale. În 48 de ore s-ar putea redeschide Unitatea de Primiri Urgențe, care va funcționa cu medici din iași și de la clinici private din Suceava.

 
Mai multe articole despre:
primar suceava