MENIU

Primăria Capitalei dă startul deratizării și dezinsecției în școli. Ce alte spații mai sunt vizate

Șobolanii au luat cu asalt cartierele Bucureștiului

De astăzi, în București încep tratamente de deratizare și dezinsecție în toate unitățile de învățământ. Timp de 3Primăria Capitalei va da startul de pe 9 august la Compania Municipală Eco Igienizare București, (CMEIB S.A.), prin care va efectua tratamente de deratizare și dezinsecție la toate unitățile de învățământ din Capitală. În vederea desfășurării anului școlar 2021-2022, în condiții optime, CMEIB S.A. va efectua, în perioada 9.08 – 11.09.2021, tratamente de combatere a șobolanilor și țânțarilor, în toate grădiniţele, școlile şi liceele din București. Deratizarea se va efectua pe spațiile exterioare și în subsolurile unităților de învățământ, iar dezinsecția în subsoluri, acolo unde acestea există, a anunțat instituția pe pagina sa de Facebook.Totodată, pe 7 august începe și al doilea tratament de deratizare (combatere șobolani) în parcurile Municipalității, la Grădina Zoologică și pe spațiile verzi aflate pe domeniul public (spații verzi aferente blocurilor de locuințe, instituțiilor publice, aliniamente stradale).Pe 9 și 11 august, operatorii CMEIB S.A. efectuează noi tratamente de deratizare și dezinsecție (pentru combaterea țânțarilor și căpușelor) în cimitire și în punctele termice, căminele, gurile de vizitare și canalele aferente sistemului de transport și distribuție agent termic în sistem centralizat.zile, echipele specializate se vor afla în grădinițe, școli și licee, apoi în parcuri, la grădina zoologică și pe spațiile verzi aflate pe domeniul public. 

Operațiunea este realizată de Compania Municipală Eco Igienizare București.

Deratizarea se va efectua pe spațiile exterioare și în subsolurile unităților de învățământ, iar dezinsecția în subsoluri,  a anunțat instituția pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, CMEIB va efectua noi tratamente de deratizare și dezinsecție contra țânțarilor și căpușelor în cimitire și în punctele termice, căminele, gurile de vizitare și canalele aferente sistemului de transport și distribuție agent termic în sistem centralizat.

Substanța biocidă folosită pentru combaterea larvelor de țânțari este aprobată de Ministerul Sănătății și nu pune în pericol fauna și flora de pe malurile lacurilor.