MENIU

Primar rezist, trimis în judecată pentru abuz în serviciu: acuzat că a făcut BLAT în Consiliul Local

Un rezist care se voia primar a fost trimis în judecată! Fostul candidat USR la alegerile locale de la Agigea pentru funcția de primar, Gabriel Ciobanu, este judecat pentru abuz în serviciu alături de alți colegi de partid. Acesta este acuzat că a făcut blat în Consiliul Local și a decis ce proiecte să primească voturile, deși acestea sunt secrete.

Pe rolul Judecătoriei Constanța a fost înregistrat, marți, 18 iunie, dosarul penal deschis împotriva lui Gabriel Ciobanu, membru USR și fost candidat pentru Primăria Agigea, Daniel Marius Niță, fostul viceprimar, Alin Ștefan Șerban, Dilaver Emursa, Gianina Elena Comșa și Anamaria Gornicu, cei din urmă fiind consilieri locali la data faptelor. Toate persoanele enumerate sunt cercetate pentru abuz în serviciu, în legătură cu ceea ce se numește a fi un ”blat” în consiliul local, atunci când cineva coordonează voturile, deși acestea sunt secrete.

Potrivit plângerii penale depusă împotriva persoanelor vizate, înaintea ședinței din 12 noiembrie 2020, acestea au făcut un grup de Whatsapp unde Gabriel Ciobanu, cel care urmărea să devină viceprimar, îi îndemna pe ceilalți consilieri, colegi de partid, cum să pună anumite semne pe buletinele de vot.

”Aceste semne au existat, le spunea cum să pună + și – pe buletinele de vot, deși votul pentru elegerea vicelui este strict secret. Pentru asta li s-a reținut și abuzul în serviciu. Adică s-au folosit de funcția publică pentru a determina să fie ales în funcția de viceprimar, deși înainte au jurat să respecte cetățenii și legile țării, adică aceste legi care spun că votul este secret, nu spun că tu trebuie să-i influențezi pe ceilalți colegi să te voteze”, a declarat primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, cel care a formulat plângerea penală, citat de presa locală.

”Comuna Agigea s-a constituit parte civilă împotriva lor, iar la primul termen în instanță o să cerem instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor consilierilor locali responsabili, în vederea recuperării prejudiciului”, a mai declarat Cristian Cîrjaliu, primarul comunei Agigea și reprezentant al părții civile.

Mai multe articole despre:
gabriel ciobanu