MENIU

Prima țară europeană care va comercializa carne artificială, creată în laborator 

Marea Britanie devine prima țară din Europa care va permite comercializarea cărnii create în laborator! Controversatul produs obținut prin cultivarea celulelor a primit aviz pentru a fi vândut deocamdată ca mâncare pentru animalele de companie. Companiile implicate în fabricarea cărnii artificiale promit că procesul de producție folosit va diminua semnificativ impactul asupra mediului în comparație cu fermele tradiționale. Până acum, industria s-a lovit de numeroase piedici.  

Deocamdată, autoritățile din Marea Britanie au permis unei firme să fabrice carne artificială de pui doar pentru animalele de companie. 

Situația nu este prea roz pentru acest proiect. Producerea unor cantități mari de carne este dificilă, iar oamenii sunt în continuare reticenți.

Pentru a obține carnea în laborator, specialiștii folosesc celule animale pentru a crea un țesut muscular asemănător cu cel pe care îl găsim la animalele sacrificate. În Europa, aprobările pentru astfel de produse se obțin foarte greu, așa că firmele din domeniu speră să se dezvolte mai mult pe alte continente.

Atât Statele Unite ale Americii, cât și Singapore au aprobat vânzarea de carne de pui produsă în laborator către oameni. Până acum, cantitățile comercializate au fost foarte mici. 

VIDEO - Inovație în domeniul alimentar. Carnea SINTETICĂ - soluția sustenabilă propusă de cercetători

La polul opus, Italia a devenit singura țară din lume care a interzis producția și comercializarea. Cercetătorii au protestat împotriva deciziei. Ei cred că legea va diminua lupta pentru protecția mediului.

O modificare legislativă împotriva cărnii artificiale a fost dezbătută, anul trecut, și în Parlamentul României. 

Parlamentarii români vor lege împotriva cărnii produse în laborator