MENIU

Președintele Federației Române de Rugby lansează acuzații grave la adresa directorului CNS Arcul de Triumf. De 3 ani se încearcă scoaterea abuzivă a echipelor din Complexul Național

Alin Petrache, președintele Federaţiei Română de Rugby, lansează acuzații grave la adresa directorul CSN Arcul de Triumf, Radu Popa, după ce acesta a interzis toate evenimentele solicitate de FRR, invocând datoriile acumulate de aceasta. În exclusivitate la Culisele Statului Paralel, Petrache a afirmat că FRR și-a plătit meciurile, însă marea problema este că instituțiile de resort din domeniul sportului, inclusiv la nivel guvernului, nu intervin pentru a rezolva situația anormală ca echipele de rugby să plătească bani pentru terenul care le-a aparținut până la construirea noii arene.

"Spun răspicat că federația de rugby nu are datorii către CSM, am plătit chiar meciuri în avans. Referitor la abuzuri, le trăim de mai bine de 2 ani, de când acest fost condamnat penal încearcă să scoată echipele de rugby de pe acest complex sportiv național. Ca să înțelegem ce însemnă un complex sportiv național, sunt 13 în țară, sunt construite de stat și sunt la dispoziția sportului românesc, a federațiilor de profil, iar pe aceste stadioane întâietate au echipe naționale și cele olimpice," a declarat Petrache, în direct la Culisele Statului Paralel.

Referindu-se la interdicția dictată de directorul CNS Arcul de Triumf, Radu Popa, tuturor echipeleor de rugby, pe motiv că nu și-ar fi plătit datoriile, Petrache a afirmat că nu înțelege cum un astfel de complex poate fi "luat pe persoană fizică și tratat ca un SRL. "Investițiile sunt făcule și din partea FRR, iar Federația ar putea reveni, avem niște acte clare, semnate intre MTS si FRR, avem ordine de miniștri care nu au fost respectate, suntem în judecată, avem 4 ani de termene și FRR a investit peste 2 milioane".

Mai mult, președintele Federației a confirat că Radu Popa se comportă discreționar.

"Este un război care a izbucnit de începutul anului, de când ni s-a cerut să achităm pentru fiecare meci 25.000 de euro. CNS este o instituie publică, utilitățile, salariile, dotările, vin din partea statului, toate aceste cheltuieli au o fiscalitate precisă și dacă vrem să facem și altceva, să facem spectacole, de exemplu, pentru a avea venituri proprii, se pot face, dar fără a afecta activitate sportivă. (...) Anul trecut s-a autointitulat cel mai bun manager din sportul românesc, a avut un profit de peste un milion de euro, dar acel profit nu se regăsește nicăieri in bugetul statului, eu asta aș vrea să văd (cum justifică)", a mai afirmat Alin Petrache, în exclusivitate la Culisele Statului Paralel.