MENIU

Președintele Bulgariei acuză Rusia de o încălcare grosolană a integrităţii teritoriale a Ucrainei. Ce mai declară Rumen Radev

Rumen Radev președinte Bulgaria FOTO: Profimedia

Recunoaşterea aşa-numitelor Republică Populară Doneţk şi Republică Populară Lugansk de către Federaţia Rusă ruinează eforturile pentru dezescaladarea conflictului din Ucraina şi conduce la sporirea tensiunilor în întreaga regiune, a scris preşedintele bulgar Rumen Radev pe Twitter, comentând despre decizia rapidă a preşedintelui rus Vladimir Putin de a recunoaşte ca state independente cele două regiuni rebele autoproclamate.

O soluţie durabilă la această criză nu poate fi găsită prin încălcarea dreptului internaţional sau prin mijloace militare, a subliniat Radev.

Într-o postare pe Facebook, liderul GERB şi fostul premier Boiko Borisov a spus că recunoaşterea autoproclamatelor regiuni rebele Doneţk şi Lugansk este o încălcare grosolană a integrităţii teritoriale a Ucarinei.

Bulgaria ar trebui să se alăture UE în răspunsul său imediat, întrucât Europa trebuie să vorbească cu o singură voce, a argumentat liderul GERB, Boiko Borisov.

Uniunea Forţelor Democrate (UDF), parte a coaliţiei GERB-UDF, a condamnat recunoaşterea Doneţk şi Lugansk de Rusia drept încă un act de violare a dreptului internaţional de către regimul lui Vladimir Putin.

De asemenea, UDF a făcut apel către toate partidele democratice bulgare să condamne recunoaşterea de către Vladimir Putin, scrie Agerpres.