MENIU

Premiile Cesar 2018 - Vanessa Paradis i-a adus un omagiu actriţei Jeanne Moreau în debutul galei

Vanessa Paradis a declarat deschisă cea de-a 43-a gală de decernare a premiilor Cesar, ce are loc la ora transmiterii acestor informaţii în sala de spectacole Pleyel din Paris. În discursul ei, vedeta franceză i-a adus un omagiu emoţionant actriţei Jeanne Moreau, decedată în 2017 la vârsta de 89 de ani, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Manu Payet, prezentatorul principal al galei, care deţine titulatura de "maestru de ceremonii", a deschis cea de-a 43-a gală de decernare a premiilor Cesar cu un număr artistic inspirat din musicalurile americane. Show-ul a inclus cântece, secvenţe de dans şi câteva ironii la adresa unora dintre cineaştii francezi.

Manu Payet a făcut apoi o glumă gustată de public, adresându-se în limba spaniolă actriţei Penelope Cruz, recompensată la această ediţie cu un premiu Cesar onorific.

"Dacă ai nevoie de ceva, orice... Coca-Cola, Orangina, Seven Up... îţi voi aduce. Casa mea este şi casa ta", a spus actorul francez, mimând apoi un moment de panică în momentul în care camera de filmat a început să prezinte un plan larg, care o arăta pe vedeta spaniolă stând în sală alături de soţul ei, actorul Javier Bardem.

Gala a continuat apoi cu un discurs rostit de Vanessa Paradis, preşedinta galei Cesar 2018, care a declarat deschisă ediţia din acest an a evenimentului. Ea a adus un omagiu artiştilor care întâmpină dificultăţi mari atunci când fac filme.

"Nu există 'cel mai bun', ci doar diferenţe. Cea de-a şaptea artă, arta noastră, m-a emoţionat, m-a revoltat, mi-a reamintit cine sunt, acea persoană pe care o uitasem. Mi-a oferit curaj, visuri, râsete, forţă şi feminitate. Aceste cuvinte îmi aduc aminte de Jeanne Moreau. Forţa ei feminină o egala pe cea masculină şi asta o făcea să fie unică", a declarat Vanessa Paradis, aducând un omagiu celebrei actriţe Jeanne Moreau, decedată pe 31 iulie 2017 la vârsta de 89 de ani.

Mai multe articole despre:
vanessa paradis Premiile Cesar 2018