MENIU

Premieră în industria farmaceutică! Sanofi va produce 125 milioane de vaccinuri Pfizer/BioNTech. Ce se întâmplă cu vaccinul propriu

Premieră în industria farmaceutică! Sanofi va produce 125 milioane de vaccinuri Pfizer/BioNTech. Ce se întâmplă cu vaccinul propriu

Premieră în sectorul farmaceutic! Laboratoarele franceze Sanofi vor produce vaccinul împotriva COVID-19 al concurenţei. Vorbim despre vaccinurile Pfizer/BioNTech, care au primit primele avizul de utilizare din partea Agenției Europene a Medicamentului (EMA), vaccinuri ce vor fi produse în semestrul al doilea al anului. În ciuda acestui fapt, compania franceză își rezervă dreptul de a-și continua cercetările în vederea dezvoltării propriului vaccin. 

Un anunț în acest sens a fost făcut în această dimineață, prin intermediul unui comunicat de presă.

Se pare că decizia vine în contextul dificultăţilor pe care le întâmpină producătorii vaccinurilor autorizate împotriva COVID-19 în fabricaţia pe scară largă, relatează HotNews.ro.

În aceste condiţii, Sanofi va prelua ultimele etape de fabricaţie pentru a furniza peste 125.000 de doze de vaccin pentru Uniunea Europeană.
 
Preşedintele Sanofi France, Olivier Bogillot, a declarat, tot astăzi, la la postul de radio RTL, că producţia pentru un concurent "este o premieră", dar "miza nu este câtuşi de puţin economică, ci (este) capacitatea de a le distribui cât mai rapid posibil".
 
Ped e altă parte, Bogillot a apărat alegerile strategice ale companiei, puternic criticată pentru întârzierea principalului său vaccin candidat, în comparație cu celelalte două adoptate de Pfifer/BioNTech și Moderna.
 
"Moderna şi BioNTech au făcut această alegere (a tehnologiei inovatoare a ARN mesager -n.r.) şi pentru că era singura tehnologie pe care o aveau. Noi aveam mai multe opţiuni. Am ales o opţiune pe care o stăpâneam", a explicat el, cu referire la vaccinul ce utilizează proteina recombinată dezvoltat de Sanofi în colaborare cu britanicii de la GSK.
 
Însă acest vaccin, care fusese anunţat iniţial pentru vara lui 2021, nu va putea fi gata la timp, și asta din cauza studiilor clinice dezamăgitoare. Vaccinul (propriu - n.r.) "va ajunge până la sfârşitul anului. Ne aşteptăm să avem o foarte bună eficacitate", a afirmat Bogillot. "Vom explora, de asemenea, eficacitatea acestui vaccin pe variantele" coronavirusului, a mai precizat el.