MENIU

Prelevare multi-organ la Spitalul Floreasca, din Capitală - mai multe vieți au fost salvate. Performanță remarcabilă a medicilor - FOTO

Minuni făcute de medici la Spitalul Floreasca, din Capitală! Mai multe vieți au fost salvate după o prelevare multiorgan de la un bărbat care a suferit un traumatism cranio-cerebral. 

Organele unui bărbat în vârstă de 50 de ani care a suferit un traumatism cranio-cerebral grav prin cădere au fost prelevate la Spitalul Floreasca, din Capitală. Mai multe vieți vor fi, astfel, salvate grație unor medici care au dat dovadă de profesionalitate și performanță. Gestul familiei donatorului este, de asemenea, de lăudat! 

Mai multe vieți au fost salvate, după o prelevare multiorgan la Spitalul clinic de urgentă Floreasca. Operația a fost efectuată joi dimineață, la ora 6:30. 
Donatorul este un bărbat în vârstă de 50 de ani, care suferise un traumatism cranio-cerebral grav prin cădere. 

Au fost prelevare următoarele organe: prelevarea hepatica condusă de doctorul Genady Vatachki, de la Institutul Clinic Fundeni - centru de transplant hepatic, grefarea fiind realizată de Prof. Vladislav Brasoveanu. 

Rinichii au fost prelevați de echipa condusă de Dr. Mihai Dobra, ajutat de Dr. Discălicău Lucas, de la Institutul Clinic Fundeni, unde de asemenea se va efectua grefarea rinichilor in centrul de uronefrologie și transplant renal - echipa condusă de Conf. Baston Catalin și ajutat de Dr. Silviu Margaritis. 

Foto: Dr. Mihai Dobra (dreapta), ajutat de Dr. Discălicău Lucas

Prelevarea cardiacă a fost efectuată de o echipă de medici din Germania, sub egida Eurotransplant. În plus, a mai fost prelevată corneea.