MENIU

Predoiu: Comisia Europeană a dat în vileag mistificarea economică produsă de Guvernul Ponta

Predoiu: Comisia Europeană a dat în vileag mistificarea economică produsă de Guvernul Ponta

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, că poziţia Comisiei Europeană în privinţa prognozelor economice pentru 2015 ar da "în vileag" faptul că Guvernul Ponta "se află într-o plină campanie de mistificare a realităţilor economice", care ar duce la noi taxe anul viitor.

"Guvernul Victor Ponta se află într-o plină campanie de mistificare a realităţilor economice şi de mituire a electoratului. De câteva zile premierul Ponta, candidatul Ponta, miniştrii săi au inundat spaţiul public cu minciuna că bugetul se află pentru prima dată într-un echilibru perfect între venituri şi cheltuieli. Care este de fapt realitatea? Realitatea este că această echilibrare scriptică este făcută pe seama sacrificării economiei reale, prin eliminarea investiţiilor de stat, a investiţiilor guvernamentale din buget, din politicile economice ale Guvernului la un nivel minim, cel mai scăzut din ultimii ani, de fapt se compromite orice posibilitate de creştere economică în 2015", a declarat Predoiu.

El a mai susţinut că prognoza Comisiei Europene pentru anul viitor "a dat practic în vileag această mistificare a Guvernului Ponta că se află într-un echilibru bugetar şi că se va încadra la anul în deficitul prognozat".

"Iată că, de la nivelul Bruxelles-ului, se spune clar: deficitul va fi dublu decât cel pe care ni-l anunţă domnul Ponta, dacă această politică nu este corectată rapid. Ceea ce cerem noi Guvernului Ponta este să facă o politică a adevărului, nu a minciunii, măcar în ceea ce priveşte echilibrele economice", a mai spus prim-vicepreşedintele PDL.