MENIU

Prăjitura ideală pentru zilele de weekend. Albinița cu miere, rețeta fără coacere. Gustoasă de de nu te mai oprești din mâncat

Albinița este o prăjitură clasică, al cărei nume provine de la unul dintre ingredientele folosite pentru prepararea foilor, mierea de albine. Când timpul nu ne permite să facem un desert cu foi, putem improviza. Înlocuim foile cu biscuiți și mierea cu gem de caise, gata în 15 minute. Iată cum se prepară și ce conține.

Prăjitură Albinița cu miere

Ingrediente

  • 150 g unt;
  • 150 g zahăr pudră;
  • 1 plic zahăr vanilinat;
  • 400 ml lapte;
  • 50 g griș de grâu;
  • 450 g biscuiți simpli;
  • 200 g gem de caise sau după preferințe;
  • 1 praf sare.

Prăjitura Maria, desertul cu care îi poți surprinde pe cei care își serbează onomastica. Ideal de preparat cu ocazia sărbătorii care-i poartă numele

Mod de preparare

Laptele rece se toarnă peste griș și se pune apoi cratița pe aragaz, la foc mic. Se lasă grișul să fiabă aproximativ 10 minute și se amestecă în mod constant, să nu se prindă. Când e gata, se dă la răcit. Într-un bol, cu ajutorul mixerului se încorporează zahărul pudră și cel vanilinat în untul la temperatura camerei. După ce grișul s-a răcit, se adaugă câte o lingură în crema de unt, mixând de fiecare dată până la omogenizarea completă.

Într-o tavă dreptunghiulară, se așază un strat de biscuiți, care se ung cu crema de lapte și unt. Se așază un alt strat de biscuiți, care se ung cu gemul de caise. Se recomandă folosirea unui gem acrișor, care să contrasteze cu gustul dulce al cremei de unt. Se alternează straturile și se încheie cu biscuiți, peste care se pune cremă de unt. Se poate orna cu fructe, fulgi de ciocolată, cocos etc.

Prăjitura se dă la rece și se consumă după aproximativ 4, 5 ore sau – și mai bine – de pe o zi pe alta, ca biscuiții să se înmoaie.

Prăjitura însiropată și tăvălită prin fulgi de cocos. Cea mai rapidă rețetă de desert delicios și pe gustul tuturor

Mai multe articole despre:
prajitura desert mancare retete culinare