MENIU

Povestea EMOȚIONANTĂ a unei tinere mame, aflate în comă din cauza Covid: Și-a cunoscut fetița la o lună după naștere

Poveste emoționantă a unei tinere mame

O femeie din Ungaria a aflat că este mama unei fetițe la peste o lună după ce a născut. În tot acest timp, Szilvia Bedo-Nagy s-a aflat într-o comă indusă de medici pentru a o salva de un caz grav de pneumonie, cauzată de infecția cu Sars-Cov-2. 

Femeia a fost diagnosticată cu noul coronavirus la sfârșitul anului trecut, când era în a 35-a săptămână de sarcină. I s-a recomandat să se autoizoleze, însă starea i s-a deteriorat rapid acasă, fiind internată în spital la scurt timp. 
”Nu puteam să respir”, a povestit Bedo-Nagy într-un interviu acordat RFE.

Femeia a fost transferată la spitalul din Budapesta, unde a născut-o prin cezariană pe Napsugar (”rază de soare” în maghiară), înainte de a fi mutată la Terapie Intensivă, unde a fost ventilată artificial și apoi plasată într-o comă indusă medical.

De fetiță a avut grijă soțul ei, Jozsef Bedo, care s-a temut constant că soția sa ar putea să își piardă viața. În preajma Crăciunului, acesta a fost sunat însă de medic, care i-a spus că soția lui s-a trezit. ”Doctorul mi-a spus că soția încearcă să mă contacteze. A doua zi m-am dus s-o vizitez. Era trează și, când am întrebat-o ceva, mi-a răspuns din ochi”, a povestit bărbatul.

Prima zi de care Bedo-Nagy își amintește după trezirea din comă este ajunul Anului Nou, afirmând însă că nici atunci nu știa cu exactitate ce s-a întâmplat. ”Nu aveam nicio idee cu privire la ce se petrece. Arătam înspre burta mea să îi întreb când am născut...Apoi doctorul mi-a zis că bebelușul s-a născut în urmă cu ceva timp”, a mai spus femeia. 

Despre acest caz, medicul său, Bela Merkely, a spus că a fost ”fascinant și neobișnuit de complicat”, potrivit hotnews.

Mai multe articole despre:
ungaria femeie in coma femeie infectata covid