Povestea cutremurătoare a Alexandrei, artista care nu vede, dar face minuni în studio
Alexandra, tânăra de 25 de ani care suferă de atrofie a nervului optic are o poveste impresionantă. Chiar dacă nu vede, agenda ei zilnică este mai plină de activități decât a unui om obișnuit. Și totuși, are nevoie de ajutorul nostru. Într-un interviu excusiv REALITATEA.NET, Alexandra ne-a mărturisit greutățiile prin care trece.
Alexandra a fost diagnosticată cu atrofie a nervului optic la vârsta de 7 uni. Acum muncește, poate mai mult decât alți tineri care sunt perfect sănătoși. Cântă, moderează emisiuni radio, compune versuri, este un bun operator pe calculator și chiar pasionată de editare audio. Toate aceste activități, o parte dintre ele voluntare, le întreprinde doar pentru a fi independentă, în ciuda afecțiunii pe care o are. Atrofie a nervului optic.
Din bani pe care îi câștigă își permite să se întrețină, dar nu reușește să economisească suma de care are nevoie pentru operația în Thailanda. 25.000 de euro.
Povestea ei este impresionantă până la lacrimi.
"Am atrofie a nervului optic, la ambii ochi. Zăresc foarte puţin, umbre, lumini. Se pare că recent s-a descoperit o soluţie pentru a mă vindecă, dar am nevoie de sprijin", își începe Alexandra povestea.
Această problema cu care mă confrunt nu m-a oprit să îmi propun ceea ce îşi doreşte orice persoană să realizeze în viaţă, întrucât am încredere că rostul meu nu este unul întâmplător. Deoarece iubesc oamenii şi muzică ambientală, acestea mi-au dat mereu puterea de a merge înainte.
Am obținut licenţa în psihopedagogie specială la Cluj şi masteratul în educaţie muzicală la Târgovişte. Am o sinteză vocală pe care o folosesc la computer, aşadar, studiez pe computer şi îmi place. Am o pasiune pentru editarea audio, lucrez foarte mult în acest domeniu (în acest moment realizez în mod benevol o emisiune cu scop terapeutic la Radio Enigma România, pasiunea mea pentru artă, muzică, poezie, nu poate sta fără să fie fructificată. Scriu versuri, realizez cover-uri ale pieselor celebre în condiţii proprii de prelucrare).
Sunt în tratative cu anumite centre în cadrul cărora pot ajuta persoane ce se confruntă cu o dificultate, mă bazez pe terapia prin muzică, metodă auxiliară, dar, în primul rând, pe comunicarea între oameni, deoarece şi în emisiunea mea trimit gânduri pozitive, citate pozitive spre ascultători. Feedback-ul pe care îl primesc de destui ani este îmbucurător pentru mine, ascultătorii îmi spun că se liniştesc cu ajutorul vocii şi muzicii mele.
Am spus, "de destui ani" deoarece din copilărie mă fascinau aceste genuri ale muzicii, muzică ambientală şi muzică clasică, dar nu ştiam de unde vin acestea. Odată ce am descoperit şi am ajuns încă de pe atunci la o colecţie impresionantă, piese ce azi nu le mai găsim pe internet, l-am rugat pe directorul organizaţiei unde învăt persoanele cu deficienţă vizuală să opereze la calculator, organizaţie care avea şi un post de radio, să mă lase să împărtăşesc persoanelor care sunt aproape şi vor să audă, comoară pe care am descoperit-o.
Nu am vrut să îmi stea nimic în cale, nu mi-a fost greu să mă adaptez, nu am vrut să privesc această dizabilitate că pe o barieră din viaţă mea. În mare parte, lumea pe care o percep eu... este o lume a sunetelor, o lume percepută şi prin simţul tactil, o percepţie ceva mai diferită. Dorinţa mea este să o pot vedea şi cu ajutorul ochilor, deoarece, după cum am spus, cu ajutorul ochilor pot percepe o foarte mică parte, totuşi, mă bucur că pot să zăresc chiar şi atât cât zăresc eu.
Afetiunea mea este atrofie a nervului optic, acum tratabilă. În copilăria fragedă părinţii mei au căutat o soluţie, la diverşi medici, dar peste tot li s-a spus că această boală, în cazul meu, nu se mai tratează.
Această situaţie a fost cumplită pentru familia mea.
Se pare că acum, în sfârşit, există posibilitatea unui tratament. Speranța cea mare am primit-o de la o clinică din Tailanda pe care am descoperit-o de curând. Am trimis toate analizele pe care le am şi am primit răspunsul că am fost acceptată la tratamentul cu celule stem contra sumei de 25000 de dolari,
suma pe care eu nu o pot strânge singură...
Am nevoie de ajutor pentru a obţine acești bani. Acum când am primit o şansă şi as putea obţine un rezultat pozitiv, mi-aş dori din tot sufletul să profit de ea", ne-a mărturisit Alexandra
Pentru cei care se simt îndemnați să o ajute pe Alexandra Vlasie.
Link-ul unde se poate observa o parte din activitatea Alexandrei:
https://www.mixcloud.com/freziagalbena/uploads/
De asemenea, tânăra are și un cont de youtube, unde postează periodic câte o piesa din cele pe care le interpretează: youtube.com/user/chatseeneea/
Prietenii i-au făcut și o pagină de facebook, "Sa o ajutam pe Alexandra", unde, cei interesați de situația ei pot găsi mai multe informații.