POSTUL PAŞTELUI. Câte zile de POST trebuie să ţinem înainte de a merge la SPOVEDANIE
POSTUL PAŞTELUI. Din ce în ce mai mulți creștini încep să respecte perioadele de post ale anului. Cu toate acestea, însă nu toată lumea reușește să se țină de întreaga perioadă în care nu se mănâncă „de dulce”, mai exact orice produs de origine animală, cum ar fi carne, ouă, lapte și brânzeturi.
POSTUL PAŞTELUI. Există persoane care țin post doar miercurea și vinerea, sau doar în prima și ultima săptămână, mai ales când vine vorba despre Postul Paștelui. Aceasta este cea mai grea perioadă de post din an, pentru că durează 40 de zile. O întrebare care circulă pe buzele multor creștini, este aceea legată de numărul de zile de post pe care trebuie să îl ținem înainte de a merge la spovedanie, scrie avantaje.ro.
POSTUL PAŞTELUI. Preot Conf. Dr. Constantin Necula a explicat, pas cu pas, cum trebuie să facem spovedania, dar și câte zile de post trebuie să ținem.
POSTUL PAŞTELUI. „Dacă mergeţi în a 40-a zi de post, 40 de zile. Dacă mergeţi în prima zi, o zi de post şi, în următoarele 39 de zile, continuaţi postul. Cu alte cuvinte, când e de postit, e de postit! Ideea aceasta cu spovedania şi postul de dinainte de spovedanie este una dintre ‒ iertaţi-mi cuvântul prost ‒ idolatrizările legate de Ortodoxia noastră, una dintre falsele rigorisme pe care le-am impus, pentru că sunteţi ‒ şi aici zic şi eu, ca fiul meu, piua, că v-am prins ‒ de foarte multe ori tentaţi să ziceţi: „nu mă duc la spovedit, pentru că am mâncat azi după-masă nu ştiu ce. Nu fac aia, că….
Dacă e să fim sinceri, trebuie să recunoaştem că uneori ne mai şi ascundem după rigorile astea, în încercarea de a sta cât mai departe de ceea ce trebuie să facem. Postul trebuie să te apropie de spovedit, iar spovedania trebuie să te apropie de post. N-ai postit până te-ai spovedit? Posteşti după ce te-ai spovedit! N-ai postit până te-ai împărtăşit? Te împărtăşeşti şi posteşti! Sunt unele lucruri cu adevărat recuperabile în Biserică şi ‒ Slavă Domnului! ‒ postul este unul dintre ele”, a spus Preot Conf. Dr. Constantin Necula, pentru doxologia.ro.
POSTUL PAŞTELUI. Ideea este că nu trebuie să profiți de faptul că există portițe care te pot scuza de la a ține tot postul. Totuși, trebuie să încerci să vorbești cu preotul la care mergi de obicei, să vorbești deschis cu el și să îi spui de ce nu ai reușit să ții tot postul. Se poate ca el să accepte să te spovedească chiar și așa.
POSTUL PAŞTELUI. În orice caz, este important să întâmpinăm Paștele cu pace în suflet și cu armonie alături de cei dragi.