MENIU

Polonia, în fața unui nou RECORD de îmbolnăviri COVID-19, în ultimele zile

coronavirus Foto: Pixabay.com

Polonia a înregistrat vineri un număr record de cazuri de la declanșarea pandemiei - respectiv 657 de îmbolnăviri în doar 24 de ore. Este o creștere semnificativă pentru a doua zi consecutiv a cazurilor confirmate de COVID-19.

 

Cu doar o zi înainte, joi, în Polonia au fost raportate tot peste 600 de cazuri, mai exact 615 noi cazuri și 15 noi decese în 24 de ore. 

Ministerul Sănătății a mai anunțat, vineri, 657 de infectări cu noul coronavirus și 7 decese.

Din noile cazuri confirmate vineri, 227 sunt în provincia Silesia, unde au existat focare în rândul minerilor, potrivit Reuters.

Evoluția epidemiei de coronavirus în Polonia este pe o pantă brusc ascendentă de la sfârșitul lunii iunie. Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor anunța în 12 iunie că singurele țări din Uniunea Europeană care nu trecuseră încă de vîrful de infectări ale primului val sunt Polonia și Suedia.

Din 20 iunie însă, Suedia a reușit să aplatizeze curba de infectări și să intre pe un trend descendent clar.

În schimb, Polonia, după o ușoară scădere în jurul datei de 20 iunie, se află pe o curbă ascendentă a numărului de cazuri confirmate de COVID-19. 

Până vineri, 31 iulie, bilanțul total a ajuns în Polonia la 45.688 de infecții cu noul coronavirus, cu peste 9.900 de cazuri active, potrivit datelor cetnralizate de Worldometers. Bilanțul morților a ajuns la 1.716. Până în acest moment se vindecaseră aproape 34 de mii de oameni în Polonia.