MENIU

Polițiști locali, surprinși la cumpărături, în timpul serviciului, cu mașina instituției

Agenții, în timp ce se întorceau cu plasele pline de la supermarket. Foto/vremeanoua

Poliția locală face ce știe ea cel mai bine: aproape nimic. Iar cei din orașul Huși nu fac excepție. Doi agenți au fost surprinși în timpul serviciului, cu mașina instituției la cumpărături, la supermarket.

Dacã tot se întrebau hușenii unde sunt polițiștii locali, că nu prea se văd patrulând prin oraș, ei bine, un localnic a dat ieri public un posibil răspuns: „la cumpărături, la supermaket”. Ironia, firește, a fost inserată alãturi de o fotografie, unde doi agenți locali au fost surprinși dupã o sesiune de târguieli în zona punctelor comerciale de la intersecția cu stradă Huși-Stănilesti. Ce-i drept, cei doi polițiști se pare cã au dat o fugã la cumpãrãturi cu mașina instituției, ușor de recunoscut după siglă, dar și după numărul care are acronimul Primãriei Huși.

 

Sigur cã, în fond, nu a fost un capãt de țarã faptul cã polițiștii s-or fi dus și ei sã își ia ceva de mâncare de la Lidl, însã faptul cã situația vine în contextul în care au fost în ultimul timp mai multe probleme în oraș, în care agenții nu prea și-au fãcut simțitã prezența, a fãcut că localnicii sã vinã cu opinii, care mai de care. Petiționarul care a fãcut poză buclucașã a scris în dreptul ei, cu un accent satiric: „Doresc și eu mașina primãriei Huși, sã-mi fac cumpãrãturile la Lidl. Azi,16:30 (luni, 9 septembrie, n.r.). Au parcat la Altex, sã nu-i vădã lumea”, a precizat omul.

Reacțiile nu s-au lãsat așteptate, întrucât localnicii fie au distribuit poză cu mesaje glumete, fie au comentat-o destul de aprig. „Stau și mã întreb: oare aleargã dupã infractori?”, a întrebat unul dintre ei. „Azi e prima zi de scoalã și poliția localã ar fi trebuit sã fie pe la licee, pe la școli, sã vegheze copiii. Acum, dacã au venit sã își facã și niște cumpãrãturi, le putem da în cap? Foarte frumos, mãcar sunt bãieti gospodari la ei acasã. Dar sperãm că pe viitor sã fie la fel de implicați și la serviciu, mai ales când sunt în uniformã. Acum, cât privește mașînă Primãriei, nu e problemã, pentru cã de asta e masinã, sã fie plimbatã, iar benzinã, dã-o-ncolo, cã e din bani publicii.  Serios vorbind, Poliția Localã de la Huși își face datoria, atât cât este pusã și cât are competentã. Sau, atenție, cât este lãsatã. Eu cunosc polițiști locali din Poliția Localã Huși, care, sãracii, dacã dau amenzi și încearcã sã se impunã în oraș, sã facã ordine, sunt luați la rost, pe motiv cã deranjeazã „șmecherii”. Îi înteleg si pe ei. E cunoscutã problema. Așa cã mai bine sã vedem care sunt problemele mai mari cu Poliția Localã de la noi, nu cã s-au dus doi sã îsi ia niște pâine, detergenți sau roșii de la Lidl. Pãrerea mea, nu vreau sã deranjez”, a comentat si Marius, unul dintre husenii cu opinii pentru poză cea buclucașã.

SURSA

Mai multe articole despre:
politisit locali husi cumparaturi masina