MENIU

Poliţistă din Galaţi, atacată și rănită cu securea

O poliţistă din Galaţi, în vârstă de 46 de ani, a fost atacată şi rănită cu securea. Femeia încerca, împreună cu un alt coleg, să evacueze un grup de rromi care făcea grătar în mijlocul străzii. Acum poliţista nu va mai putea face teren niciodată.

Incidentul a avut loc în noaptea de duminică spre luni, în Galaţi. Poliţista împreună cu un coleg au fost solicitaţi să intervină deoarece o familie de romi făcea zgomot şi grătar, chiar în mijlocul drumului. Când poliţiştiii le-au spus acestora să ia grătarul din stradă, romii au devenit recalcitranţi şi i-au înjurat pe oamenii legii. Unul dintre scandalagii a încercat să arunce cu jar înspre poliţişti, iar fiul acestuia a aruncat cu securea, rânind-o pe poliţistă la mână şi la piept. Femeia a fost transportată de urgenţă la spital.

"Noi i-am rugat respectuos să facă acel grătar în curtea casei, nu pe domeniul public. După aceea, tânărul a intrat în curte, a luat securea şi s-a făcut ce s-a făcut. M-am întors şi în momentul în care m-am întors, poziţia în care m-a prins cu mâna, fiind în intoarcere, aceasta a fost. Norocul meu a fost un inel care a deviat lama şi nu mi-a tăiat mâna", a declarat polițista rănită, Mihaela Onicioiu.

Poliţista a fost supusă, marți, unei intervenţii chirurgicale.

"Are nişte fracturi ale oaselor metacarpiene, ale oaselor pumnului. În urma discuțiilor cu medicul curant, am înţeles că poate să rămână cu tulburări de mobilizare a degetelor", a declarat purtătorul de cuvând al Spitalului de Urgență Galați, Lucica Grigorică.

Agresorul a fost reţinut imediat după incident, apoi arestat.

"A fost dus la la Judecătorie şi a primit mandate de arestare pentru 29 de zile pt tentativă de omor", a spus directorul Poliției Locale din Galați, Mihai Manoliu.

După ce se va face bine, poliţista nu va mai putea acţiona pe teren, ci va lucra la birou.

Săptămâna trecută, Ministerul de Interne a întocmit un proiect de lege care prevede pedepse mai mari pentru ultraj, după ce un poliţist de la rutieră a fost băgat în comă de un şofer turc. Potrivit proiectului, în cazul vătămării corporale grave, dacă fapta este săvârşită cu intenţie, vinovaţii riscă în prezent până la 10 ani de închisoare. Dacă modificarea va intra în vigoare, pedeapsa ar urma să crească până la 16 ani şi 8 luni de detenţie. 

Mai multe articole despre:
Galaţi incident atac poliţistă secure