MENIU

Politicianul care s-a urcat BĂUT LA VOLAN şi a avariat PATRU MAŞINI

Politicianul s-a urcat băut la volan şi a avariat patru maşini

Beţia la volan l-a costat cariera politică. Este cazul lui Andrei Constantin Leonte de 25 de ani, consilier la cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani.

Tânărul consilier din Botoşani a demisionat, după ce s-a urcat beat la volan şi a avariat patru maşini parcate pe Strada Sucevei. Tânărul venea de pe Strada Primăverii, cu un Volkswagen Touran, iar în bariera Sucevei a virat la dreapta spre staţia OMV. În dreptul unităţii militare a pierdut, însă, controlul volanului, scrie monitorulbt.ro.

În plină viteză, autoturismul a izbit mai întâi un Logan, care a ricoşat într-un BMW, după care s-a oprit într-un VW, care a fost proiectat într-un Opel. Realizând ce a făcut, Andrei Leonte a dat bir cu fugiţii.

Acesta a fost identificat ulterior de poliţişti pe Primăverii, etilotestul indicând 0,82 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Mai mult, poliţiştii au dispus cercetarea pentru conducerea sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei şi i-au ridicat permisul în vederea suspendării. La câteva ore de la accident, biroul de presă al CJ a anunţat că Andrei Leonte a demisionat din funcţia de consilier al preşedintelui şi din Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică, înainte ca Florin Ţurcanu să ia vreo măsură.

"Este de acum treaba organelor de anchetă şi a justiţiei să continue cercetările şi să-l pedepsească, dacă se vor găsi motive", a precizat Ţurcanu, adăugând că-şi menţine decizia de a-l cununa pe Andrei Leonte, acesta urmând să se însoare cu Adina Chiaburu, de asemenea colaborator al CJ.