MENIU

Primele voci în PNL împotriva accizei la carburanţi

<p>PNL nu mai susţine acciza la carburanţi. Liberalii vor cere FMI o nouă am&acirc;nare</p>

Acciza de 7 eurocenţi la carburanţi a ajuns un adevărat cartof fierbinte în alianţa de guvernare. Senatorul liberal Sorin Ilieşiu a anunţat, la Realitatea TV, că PNL va cere la negocierile cu FMI o nouă amânare a introducerii taxei. E o interpretare personală a domnului Ilieşiu, susţine purtătorul de cuvânt al partidului, Cristina Pocora. Acciza la carburanţi ar trebuie să fie aplicată din aprilie şi să conducă la creşterea preţurilor benzinei şi motorinei.

PNL doreşte să amâne cu încă trei luni majorarea accizei pe carburanţi, a declarat senatorul Sorin Ilieşiu la Realitatea TVadăugând că există o orientare neoficială în PNL de a renunța la acciză.

La o oră după declaraţiile lui Sorin Ilieșiu, purtătorul de cuvânt al PNL a transmis presei un comunicat în care infirmă opinia exprimată de senator.

"PNL nu a luat o astfel de decizie. Rămânem solidari cu deciziile luate până acum. Orice fel de decizie de acest gen nu poate fi anunţată decât de către ministrul de Finanţe sau de către mine personal, în urma unei decizii luate la nivelul conducerii PNL. Este strict o chestiune de interpretare personală. În PNL nu a existat o astfel de discuţie şi decizie precum cea anunţată de domnul senator Ilieşiu", susţine Cristina Pocora.

Taxa pe carburant ar fi trebuit să crească de la 1 ianuarie, însă Guvernul a amânat-o până la 1 aprilie. Delegaţia FMI se va afla în România între 21 ianuarie şi 5 februarie. 

Mai multe articole despre:
carburanţi FMI acciză