MENIU

PMB: Lucrările de consolidare a Teatrului Evreiesc în achiziţie; activitatea artistică, mutată

PMB: Lucrările de consolidare a Teatrului Evreiesc în achiziţie; activitatea artistică, mutată

Lucrările de reabilitare a Teatrului Evreiesc de Stat din Capitală sunt în procedură de achiziţie, având estimate un cost de 13.839.000 de lei şi o durată de 18 luni, activitatea instituţiei putând fi mutată la Teatrul de Comedie, potrivit Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că municipalitatea a aprobat, în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), finanţarea proiectării şi execuţiei lucrărilor de consolidare, modernizare şi reabilitare pentru Teatrul Evreiesc, precum şi prelungirea contractului de comodat încheiat între instituţia de spectacol şi Fundaţia Caritatea pentru o perioada de 25 ani.

"Având în vedere faptul că sediul în care îşi desfăşoară activitatea Teatrul Evreiesc de Stat Bucureşti este monument istoric şi se află într-o stare avansată de degradare, deoarece proprietarul clădirii, respectiv Fundaţia Caritatea, nu a mai efectuat reparaţii şi lucrări de punere în siguranţă a clădirii de mai multe zeci de ani, municipalitatea, prin Direcţia Generală Dezvoltare şi Investiţii, a aprobat în Consiliul General al Municipiului Bucureşti finanţarea proiectării şi execuţiei lucrărilor de consolidare, modernizarea şi reabilitare a imobilului", au arătat reprezentanţii Primăriei Capitalei.

În prezent, proiectul tehnic este realizat fiind în desfăşurare licitaţia pentru desemnarea operatorului economic care va efectua lucrările de consolidare, reabilitare şi modernizare a clădirii.

Valoarea estimată a investiţiei este de 13.839.000 de lei fără TVA, durata de execuţie a lucrărilor fiind de 18 luni.

Lucrările includ consolidarea structurii, desfacerea unora din pereţii interiori şi recompartimentarea cu pereţi uşori din ghips-carton pe structura metalică, înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare, refacerea finisajelor interioare, incluzând restaurarea elementelor din piatră şi a picturilor murale, refacerea instalaţiilor electrice, de încălzire şi de iluminat şi înlocuirea centralei termice.

Reprezentanţii municipalităţii mai arată că, până când se vor realiza lucrările aprobate prin proiect, vor propune ca activitatea artistică să fie realizată într-o sală de spectacol din clădirea Teatrului de Comedie din strada Sf. Vineri nr. 11.

"După luarea unei decizii în acest sens, conducerile celor două teatre (Teatrul Evreiesc de Stat şi Teatrul de Comedie) vor stabili programul şi condiţiile de utilizare a respectivei săli, astfel încât să se poată asigura desfăşurarea în mod corespunzător a activităţii specifice a celor două instituţii publice de cultură", au mai spus reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti.

Totodată, reprezentanţii municipalităţii precizează că, după încetarea avertizărilor de cod portocaliu, se va solicita punctul de vedere al unui expert şi, dacă este cazul, vor fi luate măsuri pentru punerea în siguranţă a acoperişului, până la demararea lucrărilor de consolidare.

Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat din Capitală, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că se caută soluţii pentru prevenirea "unui dezastru şi mai mare decât cel existent", în condiţiile în care 30 la sută din acoperişul instituţiei culturale a fost distrus, sâmbătă, din cauza viscolului.

Mai multe articole despre:
Primăria Capitalei primărie Teatrul Evreiesc