MENIU

Plângere penală împotriva șefului Inspecției Judiciare la DNA

Avocatul Florin Ghiulbenghian s-a prezentat, marți dimineață, la sediul DNA pentru a depune o plângere împotriva șefului Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, scrie stiripesurse.

„(....)S-a implicat într-un dosar penal aflat pe rolul parchetului Câmpina. Se pare că a traficat influență în sensul evitării tragerii la răspundere a celor acuzați inițial. A intervenit la organele judiciare pentru a ajuta clienții soțului său avocat. Al doilea se referă la dl Netejoru Lucian, inspectorul șef al IJ din CSM, deoarece am aflat din presă că pentru dl Netejoru ar fi fost clasat dosarul penal deschis la la DNA, în urma denunțului doamnei Camelia Bogdan. Am mai găsit încă un martor care l-a identificat și l-a văzut în activități masonice în perioada 2006-2010”, a spus Florin Ghiulbenghian la sediul DNA.

Reamintim că procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a confirmat, în interviul acordat Europa FM, că șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, a făcut parte din Loja Masonică, lucru pe care nu l-a trecut în declarația de interese. Ancheta „in rem” a procurorilor anticorupție a fost închisă deoarece fapta s-a prescris. Netejoru consideră, însă, că Laura Codruța Kovesi a încălcat „normele deontologice” referindu-se la cauza sa.