MENIU

Peste o jumătate de milion de persoane și-au pierdut viața în SUA din cauza pandemiei de COVID-19

Bilanț decese SUA

Aflate pe prima poziție în topul celor mai afectate state de pandemia de coronavirus, atât din punctul de vedere al cazurilor de infectare, cât și al deceselor asociate acestei infectări, Statele Unite au ajuns la un bilanț negru, de peste o jumătate de milion de persoane care și-au pierdut viața din cauza virusului SARS-CoV-2. 

Potrivit datelor de pe portalul worldometers.info, vorbim despre 512,590 de persoane care au murit ca urmare a infectării cu COVID-19 în vreme ce țara a ajuns la un bilanț de 28 de milioane de cazuri de contaminare.

Informația a fost confirmată și de preşedintele Joe Biden, care a afirmat că "au murit mai mulţi americani în această pandemie decât în Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial şi războiul din Vietnam".

Liderul de la Casa Albă a precizat că el şi Prima Doamnă, Jill Biden, au păstrat, luni seara, un minut de reculegere alături de vicepreşedinta Kamala Harris şi soţul ei, Doug Emhoff.

"Nu am mai cunoscut aşa ceva de peste 100 de ani, de la pandemia din 1918", declara, cu doar două zile în urmă, imunologul Anthony Fauci, consilierul preşedintelui american Joe Biden. "Este ceva ce va rămâne în istorie", adăuga el.

 

Mai multe articole despre:
sua decese sua coronavirus bilant doliu national sua