MENIU

Peste 2700 militari români şi străini, 280 de mijloace tehnice, la parada de 1 Decembrie

<p>Parada militara, Ziua Nationala a Romaniei</p>

Peste 2.700 de militari, cu 280 de mijloace tehnice, din MApN, MAI, SRI şi SPP vor participa, luni, la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, la eveniment urmând să asiste şi preşedintele Traian Băsescu.

Militarilor români li se vor adăuga şi detaşamente de militari din Franţa, Polonia, Republica Moldova, Turcia şi Statele Unite ale Americii, scrie Mediafax.ro.

În 2014 parada se desfăşoară în Piaţa Constituţiei, după ce Arcul de Triumf a intrat într-un proces de reabilitare şi reparaţii.

Evenimentul este programat să înceapă la ora 11.00.

Pe timpul intonării Imnului Naţional al României, în semn de salut, se vor executa 21 de salve de tun de către bateria de artilerie a Regimentului 30 Gardă ,,Mihai Viteazul”.

Corul Academic “Divina Armonie”, acompaniat de orchestrele reunite ale Muzicii Reprezentative a Ministerului Apărării Naţionale, Muzicii Militare a Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul şi Muzicii Militare a Diviziei 1 infanterie ”DACICA”, va interpreta Imnul Naţional.

În deschiderea paradei dedicată Zilei Naţionale a României va evolua, cu drapelul naţional, un elicopter MI-17, aparţinând Ministerului Afacerilor Interne.

Primul bloc de defilare al Armatei României va fi reprezentat de detaşamentul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, din Brigada 2 Infanterie “ROVINE”.

Mai multe articole despre:
1 decembrie paradă militară