MENIU

Peste 1.300 de români, identificaţi în Italia

Un număr de 778 de cetăţeni români - 508 femei, dintre care 120 de prostituate, 270 de bărbaţi - precum şi peste 600 de copii cu vârsta sub 14 ani au fost identificaţi în Italia în urma unei noi operaţiuni comune a poliţiştilor români şi italieni, ITARO 4, informează duminică un comunicat al IGPR.

Cinci ofiţeri specializaţi în investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Române au fost detaşaţi în Italia, la propunerea autorităţilor italiene, pentru a sprijini acţiunile derulate împreună cu autorităţile din această ţară pentru combaterea infracţiunilor comise de cetăţenii români.

Operaţiunea a vizat trei aspecte importante: problematica taberelor locuite ilegal de cetăţenii români, cea a minorilor folosiţi de adulţi în vederea obţinerii de foloase materiale prin desfăşurarea de activităţi infracţionale şi problematica prostituţiei şi proxenetismului în zona oraşului Roma, precizează comunicatul transmis de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Pentru combaterea fenomenului prostituţiei şi a proxenetismului, poliţiştii români au efectuat activităţi în comun cu Squadra Mobile din Roma, în urma cărora a fost investigată activitatea infracţională a mai multor prostituate si proxeneţi. Au fost arestaţi opt cetăţeni români (cinci bărbaţi şi trei femei) pentru comiterea de infracţiuni de prostituţie şi proxenetism. În plus, au fost identificaţi 19 cetăţeni italieni, unul dintre aceştia fiind cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de proxenetism.

Sursa: NewsIn
Mai multe articole despre:
români Italia copii proxenetism adulţi