MENIU

Pericolul ascuns din BACON! Mai mănânci vreodată?

Mulţi confundă baconul cu şuncă, însă cele două produse provenite din carnea de porc sunt diferite. Faptul că baconul a intrat, ca termen, în limba românilor, dar şi alţi factori au făcut ca acest produs alimentar să ridice numeroase semne de întrebare.

Baconul reprezintă de fapt costiţa de porc dezosată, sărată şi afumată, tăiată de regulă în felii subţiri.

Ce are mai multe calorii: patru felii de bacon sau o omletă din două ouă

Patru felii de bacon prăjite au 168 de calorii, în timp ce o omletă din două ouă are 182 de calorii. Asta nu înseamnă că este mai indicat să mănânci bacon decât ouă. Produsul de porc este bogat în grăsimi saturate şi sodiu, cu alte cuvinte, grăsime care creşte nivelul colesterolului "rău" şi sare. De altfel, patru felii de bacon din anumite sortimente au aproape jumătate din aportul de sare recomandat zilnic unui adultă, adică 3 grame de sare din 6.

De când se mănâncă bacon

Crescutul porcilor pentru carnea lor datează încă din anul 7000 înaintea erei noastre, în Orientul Mijlociu. Unii istorici susţin că baconul provenea de la porci tineri, fiind o delicatesă în civilizaţia română şi greacă. Până în urmă cu 500 de ani, cuvântul bacon făcea referire la toate produsele provenite de la porc.

Din parte a porcului se face baconul

În prezent, în marea parte a lumii, baconul se face din costiţele porcului, în timp ce canadienii în pregătesc din spatele animalului. Însă baconul se face şi din abdomenul porcului, rezultând în fâşii albe-rozalii, compuse din grăsime şi carne.

Baconul poate da dureri de cap

Baconul, alături de celalalte mezeluri procesate industrial, au niveluri ridicate de nitraţi care pot declanşa dureri de cap la unele persoane.

Sursa: lyla.ro

Mai multe articole despre:
sănătate bacon